Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μανιταρόσουπα

Μανιτάρια μαγικά!!!

DSC_0003

Υλικά
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 πράσα το άσπρο μέρος
4-5 μέτριες πατάτες
1 λίτρο νερό
1  βιολογικό κύβο λαχανικών(προαιρετικά)
αλάτι,άσπρο πιπέρι
1-2 κρόκους αβγών
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. μουστάρδα
λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα,τα πράσα σε χοντρές ροδέλες,τα μανιτάρια
στα τέσσερα και τα κρεμμύδια.
Τα βάζουμε όλα μαζί με το νερό και τον κύβο αν χρησιμοποιήσουμε,να βράσουν
πολύ καλά και να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

DSC_0081

Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και τη
μουστάρδα.

DSC_0082

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε καυτό ζωμό από τη σούπα στο μείγμα του αβγού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

DSC_0084

Με το πρες πουρέ πολτοποιούμε τα λαχανικά μας μέσα στην κατσαρόλα να βγει

DSC_0085

μια πηχτή σούπα.Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το μείγμα της κρέμας.
Ανακατεύουμε.

DSC_0086

Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.Συνοδεύουμε με
κρουτόν ή φρεσκοψημένη μπακετούλα.

DSC_0009

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...