Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κουλουράκια με κεφαλοτύρι

Πραγματικά μοναδικά μπισκοτάκια!
Θα συνοδεύσουν υπέροχα την μπίρα ή το
κρασάκι σας τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού
στη βεράντα,αλλά και τις κρύες νύχτες του
χειμώνα κοντά στο τζάκι!

DSCN0423

Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κροκάδι
1 κούπα μαργαρίνη
3/4 κούπας κεφαλοτύρι

για το άλειμμα
1 σπράδι χτυπημένο ελαφρά με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 3 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε.

DSCN0407

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε,
μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ενιαία.

DSCN0408

DSCN0410

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

DSCN0411

Αραδιάζουμε σε ταψάκι και με πινελάκι αλείφουμε με
το χτυπημένο ασπράδι.

DSCN0413

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

DSCN0416

Πολύ νόστιμα και εύκολα κουλουράκια!
Είναι τόσο πικάντικα που η μία δόση θα σας φανεί ελάχιστη!!!

DSCN0417

2 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα μου, συγχαρητήρια! Ό,τι έχω δοκιμάσει από τις συνταγές σου έχει πετύχει. Μία ερώτηση: Μπορώ να αντικαταστήσω τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο; Αν ναι, πόσο ελαιόλαδο θα χρησιμοποιήσω; Αν όχι, η μαργαρίνη πρέπει να έχει μείνει πόση ώρα εκτός ψυγείου για να μετρήσω μία κούπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kalhmera.
    Tha itan kalitera na valeis vouturo,pou exei malakosei ektos psigiou gia arketi ora, an den thelis na xrisimopoiisis margarini,stin idia posotita panta.
    Kali epitixia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...