Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Νηστίσιμα κουλουράκια με σταφίδες και σοκολάτα

Τελικά μήπως να νηστεύαμε πιο συχνά;

DSC_0014


Υλικά
για 40-50 κομμάτια
3-4 περίπου κούπες αλεύρι (εξαρτάται απ’ το αλεύρι)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. (γεμάτο) κακάο
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
1/2 κούπας σταφίδες
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια

κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα,ή αν θέλουμε χτυπάμε με το μίξερ, το χυμό,
το λάδι,τη ζάχαρη και τη βανίλια.


DSC_0005     

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε μια κούπα από το αλεύρι με την κανέλα,
το κακάο και το baking και  τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.

DSC_0006

Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια ενιαία ζύμη.
Η ζύμη είναι κολλώδης,αλλά μη σας ανησυχεί.
Συμπληρώνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν με το μείγμα.

DSC_0008

Βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγο σπορέλαιο και λαδώνοντας τα χέρια μας
φτιάχνουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Για ευκολία κάντε απλά στρόγγυλα μπισκότα.

DSC_0010

DSC_0009

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για  περίπου 20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά τα μπισκοτάκια τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα.
Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθούν και να στεγνώσουν.

DSC_0020

Φυλάσσουμε σε κουτί για μπισκότα.

DSC_0044

13 σχόλια:

  1. στα υγρά προσθέτουμε και το λάδι,έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ αυτή την απορία είχα. Βάζουμε και το λάδι με το χυμό?

      Διαγραφή
  2. Κοριτσια,φτιαξτε τα,ειναι εξαιρετικα!!
    Κριμα που δεν εφτιαξα διπλη δοση!!
    Αλεξανδρα,γεια στα χερια σου!!
    Φιλακια,Α/Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελεια τα κουλουρακια τα εφτιαξα για δευτερη φορα οσο για την παρουσιαση...δεν εχω λογια!!Παντα τετοια!!sofita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι,κορίτσια προσθέτουμε και το λάδι μαζί με το χυμό.
    Λυπάμαι αν σας μπέρδεψα,
    το διόρθωσα και στη συνταγή.

    Καλό απόγευμα,
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραια τα εκανα και αναρωτιωμουν αν αντικαταστησουμε ποσοστο απο το αλευρι με κουακερ και την ζαχαρη με μαυρη ζαχαρη? Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα τα δοκιμασα με λιγο λιγοτερη ζαχαρη ( περιπου 3/4 κουπας ) και ειναι ακομα αρκετα γλυκα και εβαλα λιναροσπορο ( 3 κ.σ ) και κουακερ ( 6 κ.σ ). Πηρε λιγο λιγοτερο αλευρι απο την προηγουμενη φορα. Ειναι εξαιρετικα, πιστοποιητικο εγγυησης απο 3χρονα ;). Χαιρομαι που σας βρηκα και ευχαριστω για τις ενδιαφερουσες συνταγες.

      Διαγραφή
  6. Το ελαιόλαδο έχει πιο βαριά μυρωδιά από ένα σπορέλαιο
    με αποτέλεσμα να το καταλαβαίνουμε όταν καταναλώνουμε τα
    γλυκά που εχουμε φτιάξει με ελαιόλαδο.
    Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε σπορέλαιο στη ζαχαροπλαστική.
    Όποιος δεν έχει θέμα με αυτό και βέβαια μπορεί να αντικαταστήσει με ελαιόλαδο σε όλες τις παρασκευές που ζητάνε σπορέλαιο.

    Καλή συνέχεια,
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalhspera polly wraia syntagh aleksandra hthela na rwthsw kati mporoyme sto plasimo na kanoyme me to mhxanhma gia mpiskota h den endiknite h zymh einai pio sklhrh??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στράτο.

      Για να καταλάβω μιλάς για την πρέσσα μπισκότων;

      Αν ναι,λογικά θα πρέπει να μπαίνει η ζύμη.
      Θα πρέπει όμως πρώτα να το δοκιμάσεις με ένα μικρό κομμάτι γιατί δεν είμαι σίγουρη(δεν το εχω κάνει ποτέ).
      Α!και βέβαια δεν θα πρέπει να βγάλεις τις σταφίδες
      σ'αυτή την περίπτωση!!

      Όσο για τη ζύμη Στράτο μου,όπως το γράφω κιόλας,δεν είναι καθόλου σκληρή μάλλον το αντίθετο!!!

      Περιμένω να μου πεις τι έγινε αν τα δοκιμάσεις...
      Πάντως να ξέρεις ότι είναι φανταστικά μπισκοτάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Να έχεις μια όμορφη μέρα,
      Α.

      Διαγραφή
    2. οκ θα το δοκιμασω αλεξανδρα ευχαριστω πολλυ ειμαι σιγουρος οτι ειναι υπεροχα τα μπισκοτα

      Διαγραφή
  8. αν δεν θελουμε να βαλουμε σταφιδες?????...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...