Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα κεράσι

΄Αλλο φρούτο!!!

DSCN8694

Υλικά
1 κιλό κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια,κομμένα στα δύο
ή σε φέτες ανάλογα με το γούστο μας
800 γρ. ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
1 βανίλια ή μερικές σταγόνες εσάνς αμυγδάλου (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα βάζουμε στο ψυγείο μας ένα πιατάκι που θα
το χρησιμοποιήσουμε για να ελέγξουμε πότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο (τύπου Fissler).

DSCN8637   

Ανάβουμε την εστία μας στο δυνατό π.χ. αν είναι από το 1 έως το 3,στο 3
και βράζουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 2 και βράζουμε τη μαρμελάδα
ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται.

DSCN8641

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να δέσει η μαρμελάδα μας δεν
είναι πάνω από 50 λεπτά.
Βγάζουμε το πιατάκι που βάλαμε στο ψυγείο και ρίχνουμε
λίγη μαρμελάδα.Αφήνουμε να σταθεί 1-2 λεπτά και
κάνουμε μια δαχτυλιά στο κέντρο της από πάνω μέχρι κάτω.
Αν το σιρόπι ενωθεί,συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αν όχι,είναι έτοιμη.

DSCN8642

Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα,αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα κλείνουμε με καινούργια καπάκια,τα γυρίζουμε ανάποδα και τα
αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Φυλάσσουμε στο ψυγείο.

DSCN8643

Επειδή το άρωμα που έχουν τα κεράσια είναι ανεπαίσθητο,
αν θέλουμε,προς στο τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα 1 βανίλια
για το άρωμα ή μερικές μόνο σταγόνες απόσταγμα αμυγδάλου
(υπάρχει στα σ/μ) που του ταιριάζει πολύ!

Συνταγές..7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...