Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Ζύμη για αλμυρές μπουκίτσες

Ένα εξαιρετικό ζυμαράκι για τα πιο νόστιμα αλμυρά σνακ!!!

DSCN5865

Υλικά
4 κούπες αλεύρι
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο
1 αβγό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)

αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για
περίπου 20 λεπτά.

DSCN5849

DSCN5850
Τη χωρίζουμε σε πέντε κομμάτια και την ανοίγουμε σε κύκλους.

DSCN5858

Χωρίζουμε κάθε κύκλο σε 8 τρίγωνα κομμάτια,γεμίζουμε και αραδιάζουμε
σε ταψί.

DSCN5860

Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να σταθούν και αλείφουμε με το αβγό
που στο μεταξύ έχουμε χτυπήσει ελαφρά.

DSCN5864
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν
στην επιφάνεια.

Συνταγές..22

Γεμίζουμε τα φυλλαράκια με ό,τι γέμιση μας αρέσει:
-φέτα
-κασέρι και αλλαντικά
-ντομάτα,ελιές,ρίγανη,τριμμένη φέτα
-λουκάνικα
ή  ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
DSCN5861

Είναι υπέροχα!!!

DSCN5869

Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Τασούλα.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    Μπορώ να αφήσω ένα μέρος της ζύμης στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να το φτιάξω αργότερα ή την επόμενη μέρα;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, και βέβαια μπορείς να το κάνεις!

      Διαγραφή
  2. Τα έκανα και είναι φανταστικά .....εύκολα και γρήγορα ....ευχαριστούμε .... Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκπληκτική ζύμη!!! Πεντανόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστική ζύμη!!!! Την κάνω χρόνια τώρα κ με ελιές γινονται τέλειες μπουκιτσες 👍👍👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...