Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με πράσινο κολοκύθι

Κολοκύθια με τη ρίγανη……ή……

DSCN9530

Υλικά
1 δόση σπιτική σφολιάτα

για τη γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
3-4 κ.σ.αλεύρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια.

 
DSCN9492

Με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα σπόρια τους.

DSCN9493

Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

DSCN9494

Βγάζουμε τα βρασμένα και μαλακά κολοκύθια σε μπολ και
τα πατάμε να γίνουν πουρές.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

DSCN9497

Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα,το αλεύρι,τη ζάχαρη

DSCN9498

και τα αβγά.Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

DSCN9499

Στο ταψί του φούρνου που έχουμε προηγουμένως λαδώσει καλά,
απλώνουμε το ένα φύλλο της πίτας.
Αδειάζουμε πάνω τη γέμιση να πάει παντού.

DSCN9500

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε όμορφα τις άκρες
από γύρω.

DSCN9501

Χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας χωρίς να φτάσουμε
μέχρι κάτω και λαδώνουμε πολύ καλά.

DSCN9503

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα
περίπου μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

DSCN9519

1 σχόλιο:

  1. πω πω πω Αλεξανδρακι μου τι κολοκυθοπιτα ηταν αυτη!! εκανα μια για εμας και μια για τους γονεις μου,ηξερα οτι θα γινει τελεια και επαληθευτικα !!!!! Ο αντρουλης μου ξετρελαθηκε!! φυσικα την εκανα με το δικο σου σπιτικο φυλλο σφολιατας ;) την πασπαλισα με αχνη ζαχαρη απο επανω...μμμμμμμμμ δεν εμεινε ψιχουλακι !! Σ'ευχαριστουμε πολυ για τις νοστιματατες συνταγες σου που μας προσφερεις απλοχερα !! Να σε εχει ο θεος καλα :)
    Eλενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...