Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Σουτζουκάκια με τόνο κονσέρβας

Μην τα προσπεράσετε.
Δοκιμάστε τα θα με θυμηθείτε!!!


 
DSCN6680

Υλικά
1 κονσέρβα τόνο των 160 γρ. σε νερό (στραγγισμένη)
1 κρεμμύδι τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο περασμένες στην πρέσα
2 φλιτζάνια,μεγάλα,του ελληνικού καφέ φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
κύμινο
αλάτι,πιπέρι

για τη σάλτσα
1 κον κασέ ή 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ
και τα ζυμώνουμε.

DSCN6666

Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να σταθούν
μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας.

DSCN6667

Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της σάλτσας και
βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της και να μελώσει.

DSCN6668

Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

DSCN6670

Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας γυρνώντας
τα από όλες τις μεριές να ψηθούν ομοιόμορφα.

DSCN6672

DSCN6674

Βγάζουμε από το τηγάνι και ή τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε
απαλά να πάει παντού ή τα σερβίρουμε ρίχνοντας τους τη σάλτσα από πάνω.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Συνταγές..2

Πηγή:Οψοποιών μαγγανείαι

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...