Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τάρτα με μανιτάρια και πατάτες

Αρτοποιήματα!!!
 Συνταγές..18 

Υλικά
για την τάρτα
250 γρ. αλεύρι
130 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αβγού
1/2 κ.γ. αλάτι
νερό όσο πάρει(περίπου 4-5 κ.σ.)

για τη γέμιση
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
2κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι μεγάλο σε λεπτές φέτες
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
αλάτι,πιπέρι
4-5 φέτες αλλαντικό της επιλογής σας (καλά θα είναι να βάλετε κάτι πικάντικο)
1 κούπα κίτρινα τυριά
1 κουτί κρέμα γάλακτος των 250 ml
1 αβγό

Εκτέλεση
Βράζουμε και ετοιμάζουμε την πατάτα.
DSCN5133

Βάζουμε όλα τα υλικά για την τάρτα σε μπολ και προσθέτουμε
σιγά σιγά το νερό,μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη.

DSCN5129

Την τυλίγουμε με ζελατίνα και την βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

DSCN5130

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε
τα μανιτάρια,το κρεμμύδι,το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.

DSCN5131

DSCN5132

Μόλις πιουν τα υγρά τους τα σβήνουμε με το κρασί και
περιμένουμε να εξατμιστεί και αυτό.

DSCN5134

DSCN5135

Προσθέτουμε τα αλλαντικά,ανακατεύουμε και αποσύρουμε
από τη φωτιά.

DSCN5143

DSCN5147

Ανοίγουμε τη ζύμη της τάρτας,τη βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα
την τρυπάμε και καλύπτουμε με μεμβράνη.Γεμίζουμε τη μεμβράνη
με φασόλια ή ρύζι (για βάρος) και την ψήνουμε στους 180 για 30'.

DSCN5138

DSCN5139

DSCN5140

Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουε από το φούρνο και αφαιρούμε
το βάρος με προσοχή!

DSCN5144

Αρχίζουμε να στρώνουμε την τάρτα τοποθετώντας πρώτα
τις ροδέλες της πατάτας.
Αλατίζουμε ελαφρά να νοστιμίσει η πατατούλα και
συνεχίζουμε με τη γέμιση.

DSCN5145

Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα τυριά.

DSCN5148

Χτυπάμε στο μούλτι την κρέμα και το αβγό και περιχύνουμε
ομοιόμορφα την τάρτα μας.

DSCN5150

DSCN5152

Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει (περίπου 30').

 DSCN5157

Τη συνταγή μάς έστειλε η φίλη μας Ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...