Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μύδια αχνιστά

Η συντροφιά του ούζου!!!

DSC01210[1]


Υλικά
1 κιλό μύδια
1 κρεμμύδι μέτριο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ποτήρι άσπρο κρασί
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο(προτιμήστε ΤΟΡ)
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές σε ροδέλες(ή χρωματιστές
για να δώσετε περισσότερο χρώμα στο πιάτο)
1 1/2 φλυτζανάκι του ελ.καφέ ελαιόλαδο
ρίγανη,πιπέρι
φρεσκοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΑΤΙ


Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια,τρίβουμε τα
κελύφη τους με βουρτσάκι και αφαιρούμε τα γένια.
Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

DSC01202[1]

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας(τα σκόρδα τα αφήνουμε ολόκληρα).

DSC01203[1]

Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί
και ρίχνουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το σκόρδο
να σοταριστούν καλά.

DSC01204[1]

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και ανακατεύουμε
καλά για να ζεσταθούν όλα πολύ καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί λίγο
προσθέτουμε το ξύδι τη ρίγανη και το πιπέρι.

DSC01206[1]

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη από τα μύδια.
Μόλις ανοίξουν αποσύρουμε από τη φωτιά!
Όση ώρα μαγειρεύουμε το φαγητό δεν ανακατεύουμε
με κουτάλι.
ΟΣΑ ΜΥΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ!!!!

DSC01207[1]

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

DSC01209[1]

Συνταγή από τη φίλη μου Νόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...