Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μπακαλιάρος παστός γιαχνί

Γιαμ-γιαμ!!!!!!


SV109536

Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό (ξαρμυρισμένο καλά)
3-4 κουταλιές λάδι
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 ποτήρι του κρασιού,άσπρο κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο σε κατσαρόλα,τον
σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε να πάρει μία βράση.

SV109515

Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο τον βγάζουμε σε πιατέλα και
αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα.

SV109522

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε κρεμμύδι και σκόρδο.

SV109517

Προσθέτουμε τις ντομάτες,το κρασί και την πιπεριά και
αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.

SV109519

SV109524

Βάζουμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε
το φαγητό μέχρι να μελώσει η σάλτσα του και να ψηθεί το ψάρι μας.

SV109528

SV109534

Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό!

SV109537


ΣΗΜ:Για να ξαρμυρίσει καλά ο μπακαλιάρος του αφαιρούμε το δέρμα
και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Τον βάζουμε σε νερό που τον σκεπάζει για 12 έως 24 ώρες ανάλογα με
το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια που έχουμε.
Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό 4-6 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...