Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ζυμάρι για πίτσα χωρίς μαγιά

“Καλύτερο από καλό …τρίκαλο”

DSC_0061 

Υλικά
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 κ.γ. ξίδι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει (περίπου 250-350 γρ.)

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο.

DSC_0047

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

DSC_0048

και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι

DSC_0049

που δεν κολλάει στο μπολ και στα χέρια μας.

DSC_0050

Ανοίγουμε σε λαδωμένο ταψάκι.

DSC_0051

Απλώνουμε στην επιφάνεια τη γέμιση που μας αρέσει.

DSC_0052

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω,στην πρώτη από κάτω θέση του φούρνου,για περίπου 25-30 λεπτά.

DSC_0056

Σερβίρουμε!!!

DSC_0059_thumb12


Η συνταγή είναι της κ. Μπαρμπαρίγου.

17 σχόλια:

  1. Πιο ευκολη λυση δεν μπορουσε να υπαρχει!!!
    Και με τελειο αποτελεσμα!!
    Καλο βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια ζύμη και πολύ γρήγορη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσες φορές με έχει βγάλει απ τη δύσκολη θέση αυτή η συνταγή!!
    Αγαπημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γινεται λεπτη/τραγανη η ψωμωδης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.

      Αυτό εξαρτάται από το ταψί μέσα στο οποίο θα την ανοίξεις.
      Αν είναι μικρό θα γίνει "ψωμώδης" αν είναι
      μεγάλο θα γίνει λεπτή και τραγανή!!

      Καλή συνέχεια,
      Α.

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται τοσο λαχταριστή , θα την δοκιμάσω ειμαι και της λατρης της πιτσας, ωραια αναρτηση, φιλιά Μαίρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξάνδρα μου μπορώ να την βάλω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και να την ανοίξω την επόμενη μέρα;;;; Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Callie by Anthomeli
      Και βέβαι μπορεις να βάλεις και ψυγείο και κατάψυξη.
      Κανένα πρόβλημα!

      Φιλάκια,
      Α.

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία!! Εύκολη και γρήγορη! Μπράβο!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έψαχνα για συνταγή χωρίς μαγιά, και μόλις τη διάβασα τη δοκίμασα, πολύ εύκολη, πολύ νόστιμη και αφράτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρειαζόμουν μια τέτοια συνταγή ζύμης! Καλώς σε βρήκα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τι σημαινουν κ.σ και κ.γ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουταλακι σουπας(κ.σ) και κουταλακι γλυκου(κ.γ) Ανωνυμε.Πολυ καλη συνταγη μπραβο πανευκολη 100% επιτυχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ θα τη δοκιμάσω! Τέρμα οι αναμονές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...