Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Ρυζόγαλο το τέλειο!!!

Βούτυρο και κανέλα!
Μια μυστική επαγγελματική
συνταγή για ρυζόγαλο όλο άρωμα!!!


SV108739

Υλικά
150 γρ. ρύζι καρολίνα100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο πολύ καλής ποιότητας,φρέσκο
1 λίτρο γάλα
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το στραγγίζουμε.
Λιώνουμε στην κατσαρόλα μας το βούτυρο.

SV108727

Προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη,την κανέλα και
το γάλα σιγά-σιγά,ανακατεύοντας συνέχεια.

SV108728

SV108732

SV108734

Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε
μέτρια φωτιά(να μην φουσκώσει το γάλα)περίπου μισή ώρα.
Το ρύζι μας θα πρέπει να φουσκώσει και να μαλακώσει καλά.

SV108736

Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε σε μπολ
ή πιάτα,πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.

SV108744

ΣΗΜ:Χρησιμοποιήστε πολύ καλής ποιότητας βούτυρο με ωραίο άρωμα.
Για ακόμη πιο τέλεια γεύση,αν θέλετε κάψτε λίγο βούτυρο
με μια κουταλιά ζάχαρη και περιχύστε το ρυζόγαλο।
Σερβίρετε ζεστό.

9 σχόλια:

  1. αλεξανδρα βουτηρο εννοεισ το φρεσκο το καλο που λεμε η τυπου lourpack??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Στράτο.
      Ναι,καλό βούτυρο με άρωμα!!!
      Να μου πεις τη γνώμη σου,θα περιμένω.....

      Καλό Σ/Κ
      Α.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητή Αλεξάνδρα θα πήξει χωρίς να βάλουμε κορν φλάουρ ή κάτι παρόμοιο? Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Δήμητρα.
      Ακολούθησε τη συνταγή και θα δεις ότι θα σου γίνει μια χαρά το ρυζογαλάκι.

      Καλή συνέχεια
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Τέλειο δεν περίμενα ότι θα πηξει χωρίς κορν φλαουρ,το τσακισαμε απογευματιατικα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχω ξαναφαει ποιο τελειο Ρυζογαλο Αλεξανδρακι μου,για χιλιοστη φορα θα στο πω Μπραβο σου!!!!
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελειοοοοοοοοοοοοοοο ευχαριστούμε πολυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστικό! Αφού έφαγα εγώ, που δεν τρώω ρυζόγαλο! Μόνο που, τη δεύτερη φορά, έβαλα 150 ml γάλα παραπάνω, μας αρέσει λαπάς το ρύζι. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...