Τόσο απλές και όμως τόσο
νόστιμες!!!!
Υλικά
τσιπούρες
λάδι
αλάτι
λαδολέμονο
ρίγανη ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
για το λαδολέμονο
2 λεμόνια το χυμό τους
λάδι (διπλάσια ποσότητα από το χυμό των λεμονιών)
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τις τσιπούρες.
Ανοίγουμε τις κοιλιές,αφαιρούμε εντόσθια,βράγχια και
τη μαύρη μεμβράνη από την κοιλιά,προσέχωντας να μην αφήσουμε
καθόλου αίμα.Έτσι όταν ψήσουμε το ψάρι μας,το σπίτι μας θα
μοσχοβολήσει ψαράκι και δε θα βρωμοκοπάει ψαρίλα.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ψάρια,αλατοπιπερώνουμε και
αλοίφουμε γύρω-γύρω και μέσα στην κοιλιά με λάδι.


Αραδιάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι πάνω από τα ψάρια.

Εάν κάποιο από τα ψάρια μας είναι λίγο πιο χονδρό χαράζουμε
με κοφτερό μαχαίρι σε ένα-δύο σημεία και από τις δύο μεριές,
όπως φαίνεται στη φωτογραφία.Ψήνουμε τις τσιπούρες στους
180-200 βαθμούς περίπου 30’,μέχρι να ροδίσουν.Στο διάστημα
του ψησίματος γυρίζουμε τα ψάρια μας και από την άλλη πλευρά.
Δεν τα ψήνουμε πολύ ώρα,για να μη στεγνώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το λαδολέμονο.
Στύβουμε δύο λεμόνια και βάζουμε σε ένα βαζάκι με καλό κούμπωμα
το χυμό τους.
Προσθέτουμε στο βαζάκι το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατάκι.

Όταν σερβίρουμε τις τσιπούρες,κουμπώνουμε καλά το βάζο
μας και χτυπάμε(όπως στο shaker),μέχρι το μείγμα μας να γίνει
κρέμα,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Αδειάζουμε το λαδολέμονο σε σαλτσιέρα και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι μας.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή φρεσκοκομμένο μαϊντανό.


Υλικά
τσιπούρες
λάδι
αλάτι
λαδολέμονο
ρίγανη ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
για το λαδολέμονο
2 λεμόνια το χυμό τους
λάδι (διπλάσια ποσότητα από το χυμό των λεμονιών)
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τις τσιπούρες.
Ανοίγουμε τις κοιλιές,αφαιρούμε εντόσθια,βράγχια και
τη μαύρη μεμβράνη από την κοιλιά,προσέχωντας να μην αφήσουμε
καθόλου αίμα.Έτσι όταν ψήσουμε το ψάρι μας,το σπίτι μας θα
μοσχοβολήσει ψαράκι και δε θα βρωμοκοπάει ψαρίλα.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ψάρια,αλατοπιπερώνουμε και
αλοίφουμε γύρω-γύρω και μέσα στην κοιλιά με λάδι.


Αραδιάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι πάνω από τα ψάρια.

Εάν κάποιο από τα ψάρια μας είναι λίγο πιο χονδρό χαράζουμε
με κοφτερό μαχαίρι σε ένα-δύο σημεία και από τις δύο μεριές,
όπως φαίνεται στη φωτογραφία.Ψήνουμε τις τσιπούρες στους
180-200 βαθμούς περίπου 30’,μέχρι να ροδίσουν.Στο διάστημα
του ψησίματος γυρίζουμε τα ψάρια μας και από την άλλη πλευρά.
Δεν τα ψήνουμε πολύ ώρα,για να μη στεγνώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το λαδολέμονο.
Στύβουμε δύο λεμόνια και βάζουμε σε ένα βαζάκι με καλό κούμπωμα
το χυμό τους.
Προσθέτουμε στο βαζάκι το ελαιόλαδο και μπόλικο αλατάκι.

Όταν σερβίρουμε τις τσιπούρες,κουμπώνουμε καλά το βάζο
μας και χτυπάμε(όπως στο shaker),μέχρι το μείγμα μας να γίνει
κρέμα,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Αδειάζουμε το λαδολέμονο σε σαλτσιέρα και σερβίρουμε μαζί με το ψάρι μας.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη ή φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου