Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Κέικ καφέ χωρίς αβγά

Άρωμα καφέ και γλάσο σοκολάτας!!

DSC_0026 

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κ.γ. baking powder
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο μαλακό
1 βανίλια
1 1/2 κούπας γάλα
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. σκόνη καφέ στιγμής


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ δύο φορές το αλεύρι,το baking,το κακάο και τον καφέ και
αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0001

Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο,τη βανίλια και το γάλα και
ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή με μίξερ (ΠΡΟΣΟΧΗ,πιτσιλάει πολύ!).

DSC_0003

Προσθέτουμε σταδιακά το πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε να σχηματιστεί
μια ζύμη κρεμώδης και λεία.

DSC_0005

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς C ,αντιστάσεις πάνω κάτω.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ.,αφού πρώτα
το αλευροβουτυρώσουμε.

DSC_0006

Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα,
αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και
αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

DSC_0031

ΣΗΜ:Αν και πρόκειται για ένα πεντανόστιμο κέικ,σε καμία περίπτωση
δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κέικ που έχει αβγά!
Στα υλικά μπορούμε να βάλουμε 3 κουταλιές καφέ και καθόλου κακάο.
Γίνεται εξαιρετικά νόστιμο αν το καλύψουμε με κάποια γκανάς ή απλά
με Νουτέλα,όπως έχω κάνει εδώ εγώ.

DSC_0028

4 σχόλια:

  1. το εφτιαξα και μου αρεσε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκανα σημερα (ξανα) αυτο το κεικ,και επειδη ειχα μπανανες παραγινομενες
    (3),τις εβαλα μεσα στο κεικ και εγινε θεσπεσιο!! το μονο που χρειαζεται θερμοκρασια καπου στους 160-170 βαθμους,και κανενα 15 λεπτο παραπανω,λογω εξτρα υλικων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπορω να κανω την ιδια συνταγη σε φορμα για μαφιν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έφτιαξα κι γω παιδιά. Για κεικ χωρίς αυγά καλό είναι, αλλά δεν είναι το ίδιο βέβαια. Η σύστασή του είναι λίγο σαν φελιζολ. Εγώ έβαλα και λίγο ρούμι για να ενισχύσω τη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...