Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Πλεξούδες σφολιάτας

Μια νοστιμότατη συνταγή και μια εξαιρετική ιδέα για παρουσίαση!

Συνταγές..30

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
150 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
6 κ.γ. πάστα ελιάς
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 αβγό για το άλειμμα
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ανοίγουμε κάθε φύλλο σφολιάτας μπροστά μας από τη μακριά πλευρά.
Κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες.

DSCN4005

Βάζουμε από ένα κουταλάκι πάστα ελιάς σε κάθε λωρίδα
και την απλώνουμε να πάει παντού.

DSCN4006 

Πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη πάνω από την πάστα και τρίβουμε
την ανάλογη ποσότητα φέτας σε κάθε λωρίδα.

DSCN4008

Χωρίζουμε κάθε πιπεριά στα 6 και βάζουμε από 2 κομμάτια
στην άκρη της κάθε λωρίδας.

DSCN4009

Τυλίγουμε από τη μεριά που έχουμε στρώσει την πιπεριά σε ρολό.

DSCN4010

DSCN4011

Ενώνουμε τα ρολά ανά 3 και πλέκουμε πλεξούδα όπως κάνουμε
με τα τσουρέκια.

DSCN4013

Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε πλεξούδας με αβγό και
πασπαλίζουμε με σουσάμι.

DSCN4014

DSCN4015

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρώτο από κάτω ράφι
της κουζίνας μας (όχι στον πάτο),μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει,περίπου 35-45 λεπτά.

 
DSCN4023

Η συνταγή είναι από εταιρεία προϊόντων ζύμης.

2 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα κ τα δυο φύλλα τα ενώνεται η οχι; βγαίνουν 2 πλεξούδες; η μια όπως φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kovoume kathe fullo se 3 kommatia kai ftiaxnoume 1 plexida ,epomenos me ta 2 fulla ftiaxnoume 2 plexides!!!!!!!
      Kalh sou mera
      A.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...