Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Μηλόπιτα από τη Ζάκυνθο (Μπιγνέλα)

“Μήλα” μου γλυκά!!!

Συνταγές..33

Υλικά
4 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπας φρυγανιά τριμμένη

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
3/4 κούπας σπορέλαιο

για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μήλα μας και τα βάζουμε σε μπολ.

DSCN4291

DSCN4293

Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
το μείγμα μας.

DSCN4294

Λαδώνουμε καλά με το σπορέλαιο ένα ταψί 30x40 και
βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα.

DSCN4295

DSCN4296

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση.

DSCN4297

Απλώνουμε πάλι ένα φύλλο και λαδώνουμε,βάζουμε
γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να
τελειώσουν τα υλικά μας και να κλείσουμε την πίτα
μας με το τελευταίο φύλλο.

DSCN4298

Λαδώνουμε με το υπόλοιπο από το λάδι που
μας έχει μείνει και χαράζουμε σε κομμάτια.

DSCN4299

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα.

DSCN4303

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.

DSCN4312

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...