Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

…της εποχής
aaa_1161_thumb91 

Υλικά (οι ποσότητες αποτελούν προσωπική επιλογή)
πορτοκάλια
ζάχαρη
μισό κουταλάκι χυμό λεμονιού


ΕκτέλεσηΠλένουμε καλά τα πορτοκάλια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 1 ώρα,ώσπου να μαλακώσουν.

aaa_086[1]
Κόβουμε τις δύο άκρες των πορτοκαλιών και τα χωρίζουμε στη μέση.

aaa_091[1]
Κόβουμε σε φέτες περίπου ένα δάκτυλο φάρδος.

aaa_093[1]
Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια με τα ζουμιά τους.

aaa_097[1]
Προσθέτουμε ακριβώς την ίδια ποσότητα ζάχαρης και τα βάζουμε σε μια
κατσαρόλα.

aaa_100[1]
Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε ώσπου να δέσει το σιρόπι.Προσέχουμε στο ανακάτεμα για να
μη λιώσουμε το γλυκό.

aaa_103[1]
Τα ποτροκάλια δεν πρέπει να έχουν κουκούτσια.

aaa_106[1]

ΣΗΜ:
Αυτό τον καιρό υπάρχουν "ναβαλίνες "(ποικιλία πορτοκαλιού) οι οποίες
είναι πολύ γλυκές,και προσφέρονται για γλυκό.
Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και μαρμελάδα,μόνο που τις φέτες του
πορτοκαλιού τις κόβουμε πολύ λεπτές.

aaa_116[1] 

Τη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Ευδοκία και είναι του Σ. Παρλιάρου.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία συνταγή, κι εγώ έτσι το φτιάχνω, όχι μόνο την φλούδα. Μία ερώτηση μόνο, δεν ξύνεις λίγο τον φλοιό να μην πικρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...