Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κουλουράκια με ταχίνι

Εμπρός!
Ριχτείτε τους!!!


DSC_0012

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ταχίνι
170 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκο αβγού
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει (πάνω-κάτω 3 κούπες)

για το τύλιγμα
1 κούπα καρύδια λεπτοαλεσμένα
1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη με ταχίνι και χτυπάμε για λίγο με το σύρμα να ενωθούν.


DSC_0006

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο.

DSC_0007

Τέλος,προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα ζυμαράκι που
να μην κολλάει και να πλάθεται.

DSC_0008

Κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος καρυδιού και σχηματίζουμε μπαλίτσες.
Πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας ελαφρά να πλατύνουν.

DSC_0009

Βουτάμε τα κουλουράκια από τη μία μεριά στο ασπράδι του αβγού.

DSC_0010

Τα περνάμε από το καρύδι και

DSC_0011

αραδιάζουμε σε ταψί.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.

DSC_0012

ΣΗΜ:Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα μας φανούν μαλακά,
όσο όμως κρυώνουν σφίγγουν.


DSC_0023

Αν σας αρέσει το ταχίνι δοκιμάστε τα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν πρόκειται για απλά
κουλουράκια,αλλά για πραγματικό γλύκισμα!!!

DSC_0014

Η συνταγή δίνει,ανάλογα με το μέγεθος,30-35 κομμάτια.

DSC_0021

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αλεξάνδρα,
    Θα μπορούσα να βάλω ταχίνι με μέλι? αν ναι σε πια αναλογία?
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα εφτιαξα , μου αρέσανε πολύ, άλλωστε μου αρέσει και το ταχινι.
    Ηθελα και εγώ να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω μέλι αντι για ζάχαρι και μαργαρίνη αντι βουτύρου. Ή την μαργαρίνη με βούτυρο[ΦΛΟΡΑ].

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ..

    Οι συνταγέςσου ειναι εκλεκτές..τέλειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι καλή μου φίλη.

      Με τα τρεχάματα που είχα αυτό τον καιρό, ξέχασα να απαντήσω την προηγούμενη φορά...

      Λοιπόν,αντί για βούτυρο,ναι,μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη με το ίδιο αποτέλεσμα!
      Η μαργαρίνη ΦΛΩΡΑ είναι μια πολύ καλή επιλογή!!!

      Τώρα για το ταχίνι με μέλι δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει,ούτε έχω βάλει μέλι αντί για ζάχαρη.
      Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω:(

      Αν δοκιμάσω κάποια στιγμή κάτι από τα 2 θα το συμπληρώσω σίγουρα!!!

      Ευχαριστώ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις,
      καλό απόγευμα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα η συνταγή σας ειναι παρα πολύ καλή και νομίζω γενικά οι περισσότερες ειναι πολύ καλές. Τα μπισκότα ταιριάζουν πολύ ωραία με πρωινό καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...