Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ρολό με κρέμα λεμόνι

Δροσερό και αέρινο…κάτι σαν όνειρο!!!

DSCN8230

Υλικά
για το παντεσπάνι
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
100 γρ. άχνη
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι

για την κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. ζάχαρη

λίγη άχνη για το πασπάλισμα και για την πετσέτα που θα βάλουμε το παντεσπάνι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα.

DSCN8095

DSCN8097

Χτυπάμε σε άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη

DSCN8096
και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά,

DSCN8098

ενσωματώνοντάς τα στο μείγμα.

DSCN8099

Ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω,
προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα και τη μαρέγκα.


DSCN8100

Αδειάζουμε σε ταψί 32x27 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και
στρώσει με λαδόκολλα.

DSCN8101

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,περίπου 10-
15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και το αναποδογυρίζουμε
επάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας,την οποία έχουμε στο μεταξύ
πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.Ξεκολλάμε τη λαδόκολλα.

DSCN8102

Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι και αφήνουμε
στην άκρη να κρυώσει.

DSCN8103

Χτυπάμε την κρέμα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το παντεσπάνι.

 DSCN8104

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε μέσα την
κρύα κρέμα.

DSCN8105

Τυλίγουμε,αφαιρώντας βέβαια την πετσέτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

DSCN8225

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη.

DSCN8168

1 σχόλιο:

  1. Τοσο δροσερο και νοστιμο...!!
    Δεν εμεινε ουτε ενα ψιχουλακι..χεχε
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...