Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πατάτες γάλακτος



Υπέροχο φαγητό!!!
 DSC_0087
Υλικά
γάλα
πατάτες

για το ταψί
κρέμα γάλακτος
γάλα
γκούντα
έμενταλ
παρμεζάνα
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα και προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες.
Σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

DSC_0009

Όταν είναι έτοιμες,βγάζουμε από την κατσαρόλα,αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,
τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε στο ταψί μας.

DSC_0014

Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και σκόρδο.

DSC_0015

Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με γάλα από αυτό που βράσαμε τις πατάτες
(αν δεν είναι αρκετό,προσθέτουμε επιπλέον)και τα τυριά.

 DSC_0016

Αδειάζουμε στο ταψί.Το μείγμα πρέπει να σκεπάζει ελαφρά τις πατάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.

DSC_0017

Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το
φαγητό και στην επιφάνεια.

DSC_0089  

ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής είναι σχετικά και εξαρτώνται κάθε φορά από την ποσότητα
φαγητού που φτιάχνουμε,αυξομειώνουμε λοιπόν ανάλογα.

DSC_0065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...