Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνες λαδερές

Άκρως καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό!!!

DSC_0174

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
μπόλικο μαϊντανό
1 κ.σ. πελτέ
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι,πιπέρι
τριμμένη γραβιέρα(προτείνω Κρήτης 12μηνης ωρίμανσης)


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές
φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ με μπόλικο αλάτι και τις
αφήνουμε μισή ώρα να σταθούν.
Τις ξεπλένουμε με μπόλικο νερό και τις στύβουμε καλά.

SV105823

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι να ζεσταθεί.

SV105824

Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε ελαφρά.

SV105828

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις ντομάτες,τα κρεμμύδια,
το σκόρδο και το μαιντανό.

SV105825

Βγάζουμε τις μισοτηγανισμένες μελιτζάνες σε
μπολ και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες,
τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τα βάζουμε για λίγο στη φωτιά να μαραθούν.

SV105829

SV105830

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες,το μαϊντανό,τη ζάχαρη
και τον πελτέ.

SV105831

Ανακατεύουμε προσεχτικά και πασπαλίζουμε με
τη γραβιέρα.Αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί
περίπου 30 λεπτά.

SV105832

Σερβίρουμε αμέσως!
ΣΗΜ:Αντί για γραβιέρα μπορούμε να προσθέσουμε φέτα
στο φαγητό μας που ταιριάζει εξαιρετικά με τη μελιτζάνα!


DSC_0176 

1 σχόλιο:

  1. Και τουτο δω το φαγητο το εφτιαξα προχθες,οταν ακομα ειχαμε νηστεια!!!Εννοειτε χωρις τυρια!!
    Και ηταν οντως ονειρο και ετσι!! Ποσο μαλλον με τυρι μαζι...απαιχτο!!!
    Να σαι καλα Αλεξανδρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...