Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Παλμιέ

Απλό και πεντανόστιμο!
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γλυκό;


222

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
λίγο νερό για το άλλειμα του φύλλου
μπόλικη ζάχαρη

προαιρετικά χρειαζόμαστε
σοκολάτα κουβερτούρα λίγο καλαμποκέλαιο
ή
σαντιγύ φιστίκι Αίγινας χοντροαλεσμένο


Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας μπροστά μας απ’ τη μακριά πλευρά.

SV105608

Με ένα πινέλο το αλείφουμε καλά με νερό απο άκρη σε άκρη.

SV105611

Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη παντού!

SV105617

Γυρίζουμε μπροστά μας τη στενή πλευρά του φύλλου και
τυλίγουμε σε ρολό μέχρι τη μέση.

SV105620

Γυρνάμε και πάλι το φύλλο, από την άλλη στενή πλευρά,μπροστά μας
και τυλίγου με πάλι σε ρολό μέχρι να συναντήσει το προηγούμενο.

SV105622

Βρέχουμε και πάλι με νεράκι το σημείο συνάντησης των 2 ρολών,
για να κολλήσουν.

SV105627

Κόβουμε με ένα μαχαίρι κομμάτια λίγο μικρότερα από ένα εκατοστό.

SV105633

Αραδειάζουμε σε αβουτύροτο ταψί.Τα πατάμε με το χέρι μας να πλατύνουν.

SV105634

Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη!

SV105637

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C
μέχρι να ροδίσουν.

SV105671

ΣΗΜ:Μπορείτε να βουτήξετε το μισό παλμιέ μέσα σε σοκολάτα λιωμένη με
ελάχιστο καλαμποκέλαιο.Αφήστε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και σερβίρετε.
Ακόμη μπορείτε να τα ενώσετε ανα 2 με χτυπημένη σαντιγί και να τα
πασπαλίσετε με τριμμένο
φυστίκι Αίγινας!!!

22

2 σχόλια:

  1. Φαίνεται νοστιμότατο, όπως όλα άλλωστε που υπάρχουν σε αυτό το blog :)
    Δύο ερωτήσεις όμως έχω:
    Επειδή θέλω να τα φτιάξω για το πάρτυ του παιδικού σταθμού της κόρης μου:
    α)πόσα κομμάτια βγαίνουν με 2 φύλλα σφολιάτας που έχει το κουτί;
    β)επειδή θα τα κάνω το προηγούμενο βράδυ της γιορτής, θα πρέπει να τα διατηρήσω κάπου συγκεκριμένα μέχρι την επόμενη μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μεσημέρι.
      Ακριβώς πόσα κομμάτια βγαίνουν από τα 2 φύλλα της σφολιάτας δεν θυμάμαι να σου πω όμως σίγουρα φτάνουν για να κεράσεις μια τάξη από παιδάκια.

      Η σφολιάτα γενικά έχει θέμα όταν μένει για πολλές ώρες.
      Καλά είναι αν μπορεις να τα ψήσεις την ίδια μέρα,αν όμως αυτό δε γίνεται διατήρησε τα σε μέρος που να μην έχει καθόλου υγρασία και αν είναι δυνατόν μέσα σε χάρτινο κουτί.

      Καλή επιτυχία,
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...