Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κουλουράκια με ινδοκάρυδο

Αξίζουν της προσοχή σας!!!
Συνταγές..6

Υλικά
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπας άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κούπας ινδοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι

1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα 3 πρώτα υλικά.

DSCN7323

DSCN7324

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε σχηματίζοντας
μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει.Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε
λίγο αλεύρι ακόμη.

DSCN7325

Βάζουμε στο ψυγείο το ζυμάρι μας για 30 λεπτά τουλάχιστον.

DSCN7326

Βγάζουμε από το ψυγείο και σχηματίζουμε μικρά μπισκότα.
Τα βουτάμε στο ασπράδι από τη μια πλευρά και στη συνέχεια
τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.

DSCN7327

Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
175 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

DSCN7330

Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και απολαμβάνουμε.

DSCN7348

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...