Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σιροπιαστό κέικ λεμόνι


Λεμονάκι αλλά…. πολύ μυρωδάτο!!!DSC_0020

Υλικά

1 κούπα μαργαρίνη(225 γρ.)
1 1/4 κούπας ζάχαρη
4 αβγά
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο 2 φορές
1 φακελάκι baking powder(20 γρ.)
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% (200 γρ.)

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα,τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να
ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.

DSC_0001

DSC_0003

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.

DSC_0004

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το baking και το αλάτι.
Προσθέτουμε και το ξύσμα από το λεμόνι.

DSC_0002

Προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών σιγά σιγά τα ανακατεμένα στερεά υλικά και
χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0005

Τέλος,προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθεί με το μείγμα.

DSC_0006

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω
κάτω για περίπου 50-60 λεπτά.

DSC_0010

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί ένα δεκάλεπτο.

DSC_0011

Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

DSC_0012

Ξαναβάζουμε το κέικ στη φόρμα αφού κρυώσει και με ένα ξύλινο σουβλάκι
το τρυπάμε πολλές φορές.

DSC_0014

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας 5 λεπτά όλα μαζί τα υλικά.

DSC_0015

Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι.

DSC_0016

Αφού το τραβήξει όλο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε σε πιατέλα.

DSC_0039

ΣΗΜ: Για καλύτερο αποτέλεσμα,φτιάξτε το κέικ την προηγούμενη μέρα και
σιροπιάστε το την επόμενη.

DSC_0029

6 σχόλια:

  1. Αλέκα μου μπράβο!! Δεν έχω λόγια!
    Πολύ αφράτο κεικ, με φοβερό άρωμα, πεντανόστιμο!!
    Και χωρίς το σιρόπι!! =)
    Ευχαριστώ πολύ!!!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξανδρα μου! Χρονια Πολλα κ Καλα! Με υγεια κ πολλη πολλη χαρα κ αγαπη!!
    Νομιζω το λεμονατο κεκακι ηταν το ιδανικο γλυκο μετα τις κρεπαλες του Πασχα!! Υπεροχο, μοσχοβολιστο, αφρατο..τρωγεται εν ριπη οφθαλμου!
    Βεβαια εγω απλα αφορμη εψαχνα να φτιαξω ακομα κατι δικο σου! Πλεον ολοι εχουν μαθει την απαντηση κ ερωτοαπαντουν μονοι τους...της Αλεξανδρας??!! χε χε χε..
    Σε φιλω πολυ πολυ κ πραγματικα ευχομαι μονο τα καλυτερα για εσενα!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΑΕΞΑΝΔΡΑ!

    ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όλες τις χρήσεις.

      Οπου δεν διευκρινίζεται διαφορετικά το αλευρι είναι για όλες τις χρήσεις,
      ρίξε μια ματιά στη δεξιά πλευρα του blog!

      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
      Α.

      Διαγραφή
  4. γνωρίζετε αν μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας,αντί για βούτυρο μπορω να βαλω αραβοσοτελαιο;σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...