Print Friendly and PDF

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Αλμυρά κριτσίνια με πάστα ελιάς!!!

Στην καρδιά του χειμώνα και με το κρύο
να τρυπάει
το κόκαλο δοκιμάστε αυτά τα
κριτσίνια με ένα ποτήρι κρασί!
Αλλά και το καλοκαίρι μην τα ξεχνάτε!
Δοκιμάστε τα με παγωμένη μπίρα και πιείτε
στην υγειά σας!!

DSCN2609

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
έτοιμη πάστα ελιάς ή καλύτερα για αυτούς που μπορούν σπιτική

για σπιτική πάστα ελιάς
2 κούπες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα με την στενή της μεριά μπροστά μας.

SV107332

Απλώνουμε στη μισή,μπόλικη πάστα ελιάς, ομοιόμορφα.

SV107334

Διπλώνουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο και ενώνουμε καλά.

SV107335

Με το ροδάκι που κόβουμε την πίτσα κόβουμε
στενές λωρίδες γύρω στο 1 εκατοστό.

SV107337

Στρίβουμε την κάθε λωρίδα όσες φορές θέλουμε
(2-3 όπως φαίνεται στην εικόνα).

SV107338

Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να ροδίσουν.

SV107342

ΣΗΜ:Μπορείτε μαζί με την πάστα να πασπαλίσετε και λίγο σουσάμι
αν σας αρέσει!!!


DSCN2602

Για να φτιάξετε μόνη σας πάστα ελιάς δεν έχετε παρά να βάλετε όλα τα
υλικά που σας δίνω παραπάνω στο μούλτι και να τα πολτοποιήσετε.


DSCN2608

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...