Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Χτυπητή Θεσσαλονίκης(τυροκαυτερή)

Γνωστή και μη εξαιρετέα!!!!211

Υλικά
500γρ. φέτα
3-4 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές σούπας λεμόνι ή 1κουταλιά σούπας ξίδι
1 πιπεριά καυτερή ψημένη και ξεφλουδισμένη
ή και ωμή κομμένη σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα παραπάνω υλικά στο μούλτι και
τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή.

SV106815

Η χτυπητή (τυροκαυτερή)μας είναι έτοιμη!
ΤΙΡS
Τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή και σαν dip με διάφορα
κράκερς και κριτσίνια.
Αν δεν μας αρέσει η καυτερή πιπεριά μπορούμε να την
περιορίσουμε στο ελάχιστο και να αντικαταστήσουμε με αντίστοιχη
ποσότητα πιπεριά κέρατο απλή.

3 σχόλια:

  1. το εκανα στο μουλτι και μου εγινε κρεμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πηρούνι λυώνουμετη φετα.
      Επίσης ευκολοτερα θα είναι αν αγοράσουμε "φέτα τρίμμα"

      Διαγραφή
  2. Συγνωμη παιδια, το ειδος αυτο του τυριου λεγεται οχι και επισης αλλο η Τυροκαφτερη και αλλο η .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...