Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Εκμέκ με κρέμα ανανά

Και επειδή η άνοιξη έχει πεισμώσει και
δε λέει να έρθει,
είπα να την φέρω με το ζόρι!
Με ένα γλυκάκι που εμένα τουλάχιστον μου
την θυμίζει πολύ!


Συνταγές..7

Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
225 γρ. βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό

για την κρέμα ανανά
7 κ.σ. κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κρόκους
1 φακελάκι ζελέ ανανά ανακατεμένο με
1/2 κούπας καυτό νερό
1 κιλό γάλα

500 ml.κρετόρε ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
καρύδια χοντροτριμμένα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει.

DSCN5592

Αδειάζουμε το μισό στον πάτο ενός ταψιού 37x27εκ.

DSCN5593

Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι μας.

DSCN5595

Το βάζουμε στο ταψί πάνω από το βούτυρο και περιχύνουμε,
να πάει παντού με το άλλο μισό από το βούτυρο.

DSCN5596

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω-κάτω ίσα να “ξανθύνει” η επιφάνεια του.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

DSCN5605

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μας για 5 λεπτά.
Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό,σχεδόν να κρυώσει.

DSCN5598

Σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με το σχεδόν κρύο σιρόπι.

DSCN5606

Ετοιμάζουμε την κρέμα ανανά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ,τη ζάχαρη,

DSCN5601

τους κρόκους και το γάλα να βράσουν μέχρι να πήξει η κρέμα.

DSCN5602

Ετοιμάζουμε το ζελέ.Βράζουμε το νερό,ρίχνουμε
μέσα και ανακατεύουμε το φάκελο με το ζελέ.

DSCN5600

Αδειάζουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.

DSCN5603

Καλύπτουμε το κανταΐφι μας με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.

DSCN5608

Χτυπάμε την κρετόρε ή την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
και την απλώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα.

DSCN5609

Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο καρύδι.

DSCN5610

Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό να κρυώσει καλά!!!

DSCN5614

1 σχόλιο:

  1. πολύ ωραίο γλυκό και ευπαρουσίαστο, συγχαρητήρια για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...