Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κριθαράκι με φέτα

Απλό,καθημερινό φαγητό.

DSC_0028


Υλικά
για 2-3 μερίδες
4 κ.σ.ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι

φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.

DSC_0021

Βάζουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε 2-3 φορές να
λαδωθεί γύρω-γύρω.

DSC_0022

Προσθέτουμε το νερό,την ντομάτα,την πιπεριά και το αλάτι.

DSC_0023

Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
Σερβίρουμε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τυρί φέτα και μπόλικο πιπέρι.

DSC_0026

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...