Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Πώς καθαρίζουμε αγκινάρες

Ένα φάρμακο στο τραπέζι μας!!!
DSCN8251

Φροντίζουμε πάντα να διαλέγουμε αγκινάρες όσο το δυνατόν πιο
φρέσκες και τρυφερές.
Αφαιρούμε όλα τα εξωτερικά τους φύλλα,αν χρειάζεται.
Αν είναι πολύ τρυφερές,βγάζουμε μόνο όσα είναι λιγότερο τρυφερά
(περίπου 4-5 φύλλα).Από τα υπόλοιπα τρυφερά φυλλαράκα κόβουμε λίγο
από το επάνω μέρος τους.  

DSCN8259

Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε από γύρω τα σκληρά τμήματα.

 DSCN8260

Αν οι αγκινάρες μας είναι πολύ τρυφερές,κρατάμε και μέρος από το κοτσάνι,
το αποίο καθαρίζουμε πάλι με μαχαιράκι.

DSCN8261

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε από το εσωτερικό της αγκινάρας το χνούδι.
Συνήθως έχουν χνούδι οι λιγότερο τρυφερές αγκινάρες.

DSCN8262

Βάζουμε σε μπολ μπόλικο νερό και ρίχνουμε μέσα χυμό από ένα λεμόνι.
Όταν καθαρίσουμε την αγκινάρα,τη ρίχνουμε στο μπολ για να μη μαυρίσει.
Αν θέλουμε,τρίβουμε μία μία τις αγκινάρες μας με τη λεμονόκουπα και
μετά τις ρίχνουμε στο μπολ.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλες.

DSCN8263

ΣΗΜ:Οι αγκινάρες που είχα εγώ είναι από τον κήπο μας και ήταν πολύ τρυφερές.
Τις καθάρισα όμως όπως θα έκανα για λιγότερο τρυφερές αγκινάρες,για να
σας δείξω ακριβώς τη διαδικασία.

 DSCN8253

Αγοράστε και καθαρίστε αγκινάρες,όταν τις βρείτε φρέσκες και τρυφερές,
σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία.
Βγάλτε τις από το νερό με το λεμόνι και βάλτε τις ανά μερίδες σε σακούλες
τροφίμων.Καταψύξτε τις και θα έχετε τις δικές σας κατεψυγμένες αγκινάρες
όταν τις χρειάζεστε!!!

Συνταγές..2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...