Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Λουκουμάδες με γιαούρτι!

Δεν υπάρχουν λόγια!

SV104146

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/4 φλιτζανιού(το ίδιο φλιτζάνι που
μετράμε αλεύρι και γιαούρτι)κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
ελάχιστο αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με τον αβγοδάρτη
τα χτυπάμε να ενωθούν.Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό,
δεν είναι σαν τους λουκουμάδες με μαγιά που ξέρουμε.

SV104120

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Δεν φουσκώνει.

SV104121

Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και μόλις
κάψει “κόβουμε” κουταλιές με ένα κουτάλι που βουτάμε
πρώτα σε κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο λάδι.
Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

SV104132

Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με κανελίτσα
και μπόλικο μέλι!

SV104145 

ΣΗΜ:Αν θέλετε μια διαφορετική “εκδοχή” στους λουκουμάδες σας,
φτιάξτε ένα σιρόπι βράζοντας:

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι νερό και
χυμό από 1/2 λεμόνι
Βουτήξτε τους λουκουμάδες μέσα στο χλιαρό σιρόπι για 1 λεπτό.

SV104156

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...