Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κρέμα μόκα χωρίς αβγά


Αν ο καφές είναι η αδυναμία σας…

DSC_0369

Υλικά
3 κ.σ. κρέμα ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια,αυτή που χρειάζεται βράσιμο
3 κ.σ. κρέμα ΓΙΩΤΗΣ με γεύση κακάο      >>             >>               >>
1 1/2 κούπας φρέσκο γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 κ.γ. καφέ στιγμής
1 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη μια κούπα από το γάλα να ζεσταθεί.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε μπολ,να διαλυθούν καλά,
το υπόλοιπο γάλα με τις 2 κρέμες,τη ζάχαρη και το αλάτι.

DSC_0347

DSC_0348

Αδειάζουμε το δεύτερο μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με
το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.

DSC_0349

Ρίχνουμε μέσα και τον καφέ.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει.

DSC_0350


DSC_0354

Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

DSC_0355

Αφήνουμε την κρέμα να σταθεί για λίγο σκεπασμένη με μεμβράνη που
εφάπτεται στην επιφάνεια της και να γίνει χλιαρή.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε
απαλά να ενωθούν.

DSC_0356

Αδειάζουμε σε ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

DSC_0389

ΣΗΜ:Σερβίρουμε στολίζοντας με επιπλέον σαντιγί,
πασπαλισμένη με λίγο καφέ στιγμής ή ξηρούς καρπούς.
Τα παραπάνω υλικά μας δίνουν 4 μερίδες.


DSC_0371

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...