Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κουλουράκια με μαρμελάδα βερίκοκο

Eξαιρετικά!!!

DSCN0233
Υλικά

350 γρ.(περίπου-ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω) αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
3 βανίλιες
218 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο τύπου soft
1 αβγό
μαρμελάδα βερύκοκο

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και τη βανίλια,μέχρι
να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

DSCN0207

DSCN0208

Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε καλά.

DSCN0209

Τέλος,ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι ανακατεμένο με
το baking και ζυμώνουμε με το χέρι,μέχρι να πάρουμε
μία ζύμη μαλακή,που να μην κολλάει στο μπολ και στα
χέρια μας.

DSCN0210

DSCN0211

DSCN0212

Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και
αραδιάζουμε σε ταψί.Πατάμε τα κουλουράκια με τον
αντίχειρα,έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα.

DSCN0213

Γεμίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα τα
κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά.

DSCN0214

Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

DSCN0242

TIP
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε,εκτός από βερύκοκο,όποια άλλη
μαρμελάδα έχουμε στο σπίτι ή μας αρέσει περισσότερο.

DSCN0255

3 σχόλια:

  1. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Όπου δε διευκρινίζεται διαφορετικά, το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...