Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!

Απολαύστε το σκέτο ή με παγωτό
βανίλια και ταξιδεύστε γευστικά …
στον παράδεισο!!!


SV100609

Υλικά
4 αβγά
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 1/2 κ.γ. baking powder
2-3 βανίλιες
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ ξύσμα λεμονιού

για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
3 1/2 κούπες νερό
3-4 φλούδες λεμόνι(μόνο το κίτρινο μέρος,όχι το άσπρο,γιατί πικρίζει)

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα
να βράσουν για 5 λεπτά(μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει
ο βρασμός).Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και
ετοιμάζουμε το γλυκό.

SV100585

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,το αλεύρι,το baking powder σε ένα μπολ.

SV100577

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο με το σύρμα.

SV100578

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ξανά,για λίγο.

SV100580

Τέλος,προσθέτουμε τα αβγά.

SV100581

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.Ενώνουμε τα δύο
μείγματα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

SV100586

SV100587

Αδειάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,
με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 45 λεπτά.

SV100588

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,το περιχύνουμε
καυτό όπως είναι με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει καλά.

SV100590

Σερβίρεται σκέτο,με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

SV100604

41 σχόλια:

  1. epitelous aleksandra se epsaxna ke esena ke to revani sou ksekino amesos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά!
      Πολύ χαίρομαι που ξαναβρεθήκαμε λοιπόν:)

      Καλά μαγειρέματα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. kalhmera 8elw na se rwtisw kati gia to ravani.exw tapsi 33x33 mporw na to ftiaksw se tapsi me autes tis diastasis?

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Πέτρο.
      Με αυτές τις διαστάσεις θα σου βγει πιο λεπτό το ραβανί,ωστόσο νομίζω ότι και πάλι θα είναι οκ!!!
      Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις..
      Α.

      Διαγραφή
  2. apo ti xara mou pou se ksanavrika ke apo tin trela mou na ftiakso to gliko den sou efxithika kali epitixia sto kenourgio sou ergo ke kali dinami na kseris pos i kouzina ginete pio efkoli mazi sou to revani fisika ke to ekana amesos afou to epsaxna ena mina ke fisika egine opos panta telio filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει καλή μου εσύ να'σαι καλά!
      Πολλά φιλάκια
      Αλεξ.

      Διαγραφή
  3. Ο τίτλος, δικαιωματιά απονέμεται στο γλυκό. Απλά, τέλειο! Εύκολο, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι, αρχοντικά απλό, και πάντοτε επιτυχημένο.

    Με βγάζει ασπροπρόσωπη πάντοτε. Είτε φιλοξενώ για καφέ, είτε επιδόρπιο, είτε για το σπίτι.

    Φανταστικό επισκεπτήριο δώρο, και ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ,ΤΕΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξανδρα σημερα θα το φτιαξω το ραβανι,για να δουμε...
    Καλη μου επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γινεται και με σιμιγδαλι ψιλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Ναι, γίνετια και με ψιλό απλά το χοντρό το κάνει πιο σπυρωτό.

      Α.

      Διαγραφή
  7. εκανα την συνταγη τελειααααααααααααααααααααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντι για γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε γάλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλη μου καλή.

      Αφου δεν έχεις γιαούρτι,βάλε γάλα,πρώτα όμως θα
      το ανακατέψεις με 1 κ.σ. λεμόνι ή ξύδι.
      Αστο να σταθεί 2 λεπτά να"κόψει"
      και πρόσθεσε το κανονικά στο μείγμα.
      Έτσι θα είναι σα να έβαλες γιαούρτι!

      Καλή επιτυχία
      Α.

      Διαγραφή
  9. σε τι μεγεθος ταψακι το βαζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Το συμπλήρωσα και στη συνταγή να το γράψω κι εδώ,
      το ταψί μας είναι 33x27 εκ.

      Καλή συνέχεια
      Α.

      Διαγραφή
  10. Αλεξάνδρα μου το έκανα το ρεβανί πολύ ωραίο αλλά σιροπιάζοντας το δοκίμασα λιγάκι δεν κρατήθηκα και είδα οτι κρατσανιζε λίγο τώρα η ζάχαρη είναι , δεν έκανα ίσως κάτι καλά η μήπως θέλει να ρουφήξει πρώτα?Δεν ξέρω αν ήθελε να χτυπήσω παραπάνω το λάδι με τη ζάχαρη (ενα 5λεπτο τα ανακάτευα με το σύρμα) Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά ήθελε το χρόνο του το γλυκάκι να ρουφήξει το σιρόπι!! Είναι τέλειο απλά τέλειο να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συγχαρητηρια για το blog!! το πιο υπεροχο ραβανι που εχω δει σαν εικονα και λεω να το δοκιμασω!! μια ερωτηση: μπορω να βαλω ελαιολαδο η βουτυρο αντι για σπορελαιο? επισης υπαρχει κατι π πρεπει να προσεξω εαι αρχαρια στα γλυκα!! ευχαριστω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κι από μένα.
      Σε όλες τις συνταγές όπου υπάρχει σπορέλαιο εννοείται ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ελαιόλαδο απλά το αποτέλεσμα είναι γευστικά "πιο βαρύ"δηλαδή τρώγοντας θα καταλαβαίνουμε το λάδι!
      Βούτυρο και βέβαια μπορούμε να βάλουμε αν κι εγώ εδώ τουλάχιστον δε θα το συνηστούσα!
      Αν πάλι επιμένεις θα πρέπει να το λιώσεις πρώτα και να το αφήσεις να κρυώσει.

      Η γνώμη μου..δοκίμασε τη συνταγή όπως τη δίνω έχει πολύ απλά βήματα χωρίς περιθώρια λάθους...Θα με θυμηθείς!!!!

      Καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις..
      Α.

      Διαγραφή
  13. καλημερα!! το δοκιμασα κ με ινδικη καρυδα μεσα και βγηκε σουπερ!! αν κ βγηκε λιγο κρατσανιστο απο πανω ισως να θελε αλουμινοχαρτο... μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα και απο μενα. Αποφασισα να κανω αυτο το λαχταριστο γλυκο, το οποιο ψηνεται, και μοσχοβολισε το σπιτι!! Πανευκολο στην προετοιμασια του και ανυπομονω να το δοκιμασω!! Σ' ευχαριστω για τη συνταγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θελω να φτιαξω αυτη τη συνταγη...αλλα με προβληματιζει η ποσοτητα της ζαχαρης....δεν ειναι παρα πολυ?1 κιλο ζαχαρη για ενα μετριο ταψι?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα καλή μου.

      Το γλυκάκι για τα δικά μου γούστα είναι απλά υπέροχο.
      Αν νομίζεις όμως εσύ ότι η ζάχαρη είναι πολύ για το γούστο σου..τι να πω..μήπως να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

      Αν δεν το φτιάξεις πάντως ποτέ δεν θα μάθεις!

      Καλή συνέχεια καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις,
      Α.

      Διαγραφή
  16. Μπορούμε να το βάλουμε σε στόγγυλο ταψί ? Αν ναι σε τι διαστάσεων ταψί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου.
      Το συγκεκριμένο γλυκό δεν το εχω φτιάξει ποτέ σε στρόγγυλο ταψί είναι η αλήθεια,
      αλλά αν το φτιάξεις σίγουρα θα χρειαστείς ενα 30-32.
      Δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρά τα κομμάτια για να
      μένουν σιροπιασμένα με το πέρασμα των ημερών!!!!

      Δοκίμασε το είναι εξαιρετική συνταγή.
      Καλή συνέχεια από μένα,
      Α.

      Διαγραφή
    2. Σήμερα το έκανα. Ενθουσιάστηκα απ τη φωτογραφία!!! Κάτι όμως δε πήγε καλά. Ακολούθησα τη συνταγή κατά γράμμα. Έβρασα 5΄ το σιρόπι..Το σιρόπιασα και μόλις άρχισε να κρυώνει, έπιασε μια κρούστα Ζάχαρης. Το έξυσα με σπάτουλα, στράγγισα και το σιρόπι, το ξανάβαλα να βράσει και έριξα και γλυκόζη...Κάπως τόσωσα, αλλά κάπως, όχι τελείως...Μόνο σε μένα έγινε έτσι? Γιατί όμως? Μέχρι το σιρόπιασμα όλα πήγαν τέλεια.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Το πρόβλημα από όσο μπορώ να καταλάβω δημιουργήθηκε με το σιρόπι επομένως το λάθος εγινε εκει.
      Το σιρόπι το βράζουμε 5 λεπτά και μετράμε τα 5 αυτά λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει σε κανονική φωτιά όχι πάρα πολύ δυνατή.
      Μάλλον σου παράβρασε και μόλις κρύωσε σου δημιούργησε το πρόβλημα που περιγράφεις.

      Το γλυκάκια αυτό είναι κάτι παραπάνω από ΑΠΛΟ στην παρασκευή και ΤΕΛΕΙΟ σαν γευστικό αποτέλεσμα.
      Προσπάθησε το πάλι...δεν θα χάσεις...

      Καλή συνέχεια από μένα.
      Α.

      Διαγραφή
  17. καλημερα μπορω να βαλω φαριναπ αντι αλευρι και baking?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα Αλεξάνδρα έκανα πολλές από τις συνταγές σου και όλες ήταν υπέροχες!! συγχαρητήρια και συνέχισε να μας δίνεις απολαυστικές γεύσεις!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kalispera Alexandra, sinxaritiria gia to BLOG sou .Thelw na se rwtiso an boro na kano to ravani se tapsi 33x33 giati den exo tapsi 33x27 perimeno tin apantisi sou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας εχω απαντήσει παραπάνω...
      Ρίξτε μια ματιά...
      Καλή επιτυχία
      Α.

      Διαγραφή
    2. ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΡΑΤΣΑΝΙΣΤΟ! ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ! ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΞΟΙΚΙΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ! ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΙΟ! ! !

      Διαγραφή
  20. ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τι αλευρι χρησημοποιεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το φτιαξαμε για πρώτη φορά και βγήκε τέλειο, Ευχαριστούμε απο τη Φιλανδία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλεξάνδρα μου έγινε Τ Ε Λ Ε Ι Ο ............. !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο για τις υπέροχες συνταγές σου..!
    Βγαίνω πάντα ασπροπρόσωπη και όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια!!!
    Να 'σαι καλά καλή μου!!!
    Σ' ευχαριστώ για όλα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΝ το εφταξα χθες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...