Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Πέρασαν αλλά………θα ξανάρθουν!!!!!
351 και σήμερα!

DSC_0065

Υλικά
για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
625 ml. νερό
100 γρ. μέλι
50 γρ. γλυκόζη

για το μείγμα:
230 γρ. ζάχαρη
3 γρ. σόδα
210 γρ. χυμό πορτοκαλιού
385 γρ. λάδι
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
10 γρ. κονιάκ
10 γρ. μπέικιν
700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες της χρήσεις
175 γρ. σιμιγδάλι

για το πασπάλισμα:
1 κούπα καρύδια αλεσμένα και ανακατεμένα με
1/2 κ.γ. κανέλα και
1/2 κ.γ. γαρίφαλο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (υπολογίζουμε το
χρόνο από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μείγμα).

DSC_0001

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη.
Ανακατεύουμε.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

DSC_0003

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι,τα μπαχαρικά,το ξύσμα,το κονιάκ και ανακατεύουμε.

DSC_0004

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη σόδα και το χυμό πορτοκαλιού.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να αφρίζει,το ρίχνουμε στο μπολ με το λάδι.

DSC_0005

Ανακατεύουμε 600 γρ. από το αλεύρι μας με το μπέικιν και το

DSC_0006

προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του λαδιού.Ανακατεύουμε.

DSC_0007

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι.

DSC_0008

Προσθέτουμε επιπλέον όσο αλεύρι θα χρειαστεί μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει
από το μπολ και τα χέρια μας.

DSC_0009

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά κομμάτια και της δίνουμε το σχήμα που ξέρουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί αφήνοντας απόσταση ανάμεσα τους.

DSC_0010

Με ένα πιρούνι τρυπάμε 3-4 φορές την επιφάνεια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 170 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά
ή ώσπου να πάρουν όμορφο χρώμα.

DSC_0011

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Με ένα πιρούνι γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να σιροπιαστούν καλά.

DSC_0012

Βγάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικο από το μείγμα
καρύδι-κανέλα-γαρίφαλο.

DSC_0064

ΣΗΜ:Η συνταγή δίνει περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος
που θα πλάσουμε τα μελομακάρονα.


DSC_0066

Συνταγή βραβευμένη από το ΤΟΡ CHEF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...