Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Σαραγλί Ξάνθης

Αγαπημένη γεύση μακρινής Ανατολής!!!

SV100094

Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
200-250 γρ.βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση
500 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. ζάχαρη
λίγη κανέλα

για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
80 gr. γλυκόζη

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ.

SV100062

Βάζουμε στον πάγκο μας 4 φύλλα,χωρίς να τα λαδώσουμε ανάμεσα.

SV100064

SV100073

Υπολογίζουμε ότι θα σχηματίσουμε 3 ρολά με τα φύλλα του πακέτου.
Ρίχνουμε λιγότερο από το 1/3 της γέμισης πάνω στα φύλλα.

SV100074

Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο και ρίχνουμε πάλι γέμιση,
έτσι ώστε στο κάθε ρολό να έχουμε χρησιμοποιήσει συνολικά
το 1/3 της γέμισης.

SV100070

Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά τις άκρες των φύλλων.

SV100071

SV100072

Τυλίγουμε σε ρολό,βρέχουμε την άκρη με λίγο νεράκι
για να κολλήσουν τα φυλλαράκια μας.

SV100069

Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τα ρολά μας σε κομμάτια.
Συνολικά θα πάρουμε 18 κομμάτια και από τα τρία ρολά.
(αν θέλετε κόψτε τα ρολά στα 7 έτσι θα πάρετε 21 μικρότερα κομμάτια).

SV100075

Αραδιάζουμε σε ταψί με τις κομμένες άκρες πάνω κάτω.

SV100078

Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας βούτυρο σε κάθε σειρά ρολών.

SV100079

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 50-55
λεπτά,μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν για 3
λεπτά(υπολογίζουμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

SV100063

Αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο,ρίχνουμε
πάλι με κουτάλα το σιρόπι πάνω από όλα τα σαραγλάκια.

SV100080

Αφήνουμε να πιουν όλο το σιρόπι και σερβίρουμε!!!

SV100088

7 σχόλια:

  1. Τι ωραία συνταγή μας χάρισες πάλι Αλεξάνδρα μου!!!
    Σήμερα κιόλας θα την φτιάξω!
    Βάζουμε τρία φύλλα γέμιση του 1/3 και από πάνω το τέταρτο φύλλο με την υπόλοιπη γέμιση του 1/3;
    Η' φύλλο ,γέμιση, φύλλο, γέμιση κτλ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.
      Η διαδικασία έχει ως εξής:
      Χωρίζουμε τη γέμιση σε τρία μέρη.
      Βάζουμε στον πάγκο μας 4 φύλλα και ρίχνουμε λιγότερο από το 1/3 της γέμισης,που χωρίσαμε παραπάνω,βάζουμε άλλο ένα φύλλο και την υπόλοιπη γέμιση.
      Ετσι χρησιμοποιήσαμε για το πρώτο ρολλό το 1/3 γέμισης.

      Κάνουμε άλλα 2 ρολλά με τα υπόλοιπα 10 φύλλα του πακέτου και χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα 2/3 γέμισης που μας έμειναν.

      Ελπίζω τώρα να έγινα πιο κατανοητή και να μη σε μπέρδεψα περισσότερο.

      Καλή συνέχεια,
      καλή επιτυχία να τα δοκιμάσεις....

      Φιλικά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και έγινες!!! Σε ευχαριστώ πάααααρα πολύ!!!
      Θα τα κάνω απόψε κιόλας!!! :-)
      Να είσαι πάντα καλά και να μας ανοίγεις τους μαγειρικούς ορίζοντές μας!!!

      Διαγραφή
  2. Αλεξανδρα γραφεις οτι τα σιροπιαζουμε μολις βγουν απο το φουρνο. το σιροπι ομως πρεπει να ειναι ζεστο? η κρυο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλεξανδρα μου αν μπορεις απαντησε αν θελει ζεστο η κρυο σιροπι γιατι και εγω δεν καταλαβα..ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορίτσια ΧΙΛΙΑ συγγνώμη!!!!!!!!
      Κάθε φορά κάτι βγαίνει και ξεχνάω να απαντήσω.
      Το σιρόπι να είναι κρύο κορίτσια!!!

      Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσετε...
      Και πάλι συγγνώμη για την καθυστέρηση!!!!
      Α.

      Διαγραφή
    2. ευχαριστω συντομα θα τα φτιαξω!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...