Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Περέκ

Νόστιμα προψημένα φύλλα φτιαγμένα με 3 υλικά: αλεύρι,νερό,
αλάτι! Ψημένα στο τζάκι ή στο σατζ και φυλαγμένα σε σκιερό
μέρος για τουλάχιστον ένα χρόνο,αποτελούσαν βασικό
στοιχείο της διατροφής των Ποντίων!
Βάλτε τα στο τραπέζι σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας
γιατί πραγματικά το αξίζουν!!!


DSC01222

Υλικά
περέκ (προψημένα φύλλα,Ποντιακές πίτες)
λιπαρή ουσία της επιλογής σας(βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μαργαρίνη)
τυρί φέτα ή κασέρι ή ό,τι άλλη γέμιση σας αρέσει(ακόμη και χορταρικά)
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ένα τα προψημένα φύλλα και τα μουσκεύουμε
να βραχούν καλά χωρίς να γίνουν “λάσπη”.

DSC01212

Αφήνουμε να σταθούν για λίγο ίσα να μαλακώσουν και
να αποκτήσουν ελαστικότητα.

DSC01213

Βάζουμε τη γέμιση που έχουμε επιλέξει.

DSC01214

Σε τηγάνι βάζουμε λίγη από την λιπαρή ουσία που επιλέξαμε
και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά να ροδοκοκκινίσουν τα
περέκ και από τις 2 μεριές.

DSC01216

Σερβίρονται ζεστά!

DSC01221

Τη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Νόπη.

2 σχόλια:

  1. όλα καλά, αλλά.. τα περέκ πως το καλό τα φτιάχνεις;;;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα.

    Ετοιμα τα παίρνεις καλή μου τα περέκ.
    Υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα Σ/Μ πλέον,
    κάποιες φορές τα εχει πάρει το μάτι μου ακόμη
    και στη λαϊκή.
    Αν ρωτήσεις είναι σίγουρο πως θα τα βρεις.

    Καλό απόγευμα από μένα,
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...