Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Παγωτό βανίλια

Επιτέλους παγωτό!!!

 DSC_0086

Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα (περίπου 395 γρ.)
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος (όχι light)
άχνη σύμφωνα με το γούστο μας (εγώ έβαλα 2 γεμάτες κ.σ.)
1 MORFAT GARNI το μεταλλικό κουτάκι
4 αβγά χωρισμένα
2 φύλλα ζελατίνης
2 κούπες των 250 ml. γάλα πλήρες
1 βανίλια


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ τη morfat,την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

DSC_0049

Χτυπάμε το ζαχαρούχο με τους κρόκους των αβγών μέχρι το μείγμα
να ασπρίσει και να αφρατέψει.

DSC_0050


DSC_0055

Βάζουμε σε μπολ παγωμένο νερό και μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης.

DSC_0051

Στο μεταξύ βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και βάζουμε στη φωτιά
να πάρει βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως μέσα τη ζελατίνη
αφού πρώτα τη σφίξουμε μέσα στη χούφτα μας να μην έχει νερό.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.

DSC_0052


DSC_0054

Ενσωματώνουμε το μείγμα του γάλακτος με το μείγμα του ζαχαρούχου και
αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος.
Βάζουμε και αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για
1 ώρα να κρυώσει καλά.

DSC_0056

Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος,χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών
σε σφιχτή μαρέγκα

DSC_0053

και την ενσωματώνουμε με τα άλλα 2 μείγματα και τη βανίλια.

DSC_0057

Αν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα εκεί και φτιάχνουμε
το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες που τη συνοδεύουν.
Διαφορετικά αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και φυλλάσσουμε
στην κατάψυξη χτυπώντας ανά μισή ώρα για 5-6 φορές με το μίξερ.

DSC_0082


Συνταγή από τον καλό φίλο Στράτο Πέτρου.

8 σχόλια:

  1. KAΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ,ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΑΝ ΤΗ ΓΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα καλή μου φίλη.

    Χαίρομαι πολύ που με παρακολουθείς,
    όμως πραγματικά στεναχωρέθηκα που το παγωτό
    δεν σου πέτυχε!

    Για μένα και την οικογένεια μου αυτό είναι
    το καλύτερο παγωτό που έχουμε δοκιμάσει,
    μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

    Εγώ δεν έχω παγωτομηχανή και το χτυπάω
    όπως ακριβώς το γράφω...
    Τι να σου πω βγαίνει ένα παγωτό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

    Δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά και σου έκανε κρυστάλους....
    Κρίμα πάντως γιατί μιλάμε για μια πολύ πολύ καλή συνταγή.


    Καλά μα...γυρέματα από μένα,ελπίζοντας η επόμενη συνταγή που θα δοκιμάσεις να στεφτεί από επιτυχία 100%!

    Πάντα φιλικά,
    Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΚΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΓΩΤΟ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?.ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΟΥ.ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ SITE.
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ,
    ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι,Μαρία μου, έστω και μισή την είχε την επιτυχία του
      το παγωτό μας:)
      Κάτι είναι κι αυτό.

      Πάντως να το ξαναδοκιμάσεις κάτι,μάλλον,πήγε στραβά γι'αυτό δεν σου βγήκε όπως πρέπει.


      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι ντοματοκεφτέδες!

      Περιμένω νεότερα σχόλια από δοκιμές....

      Καλό Σ/Κ από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το σάιτ!
    Θα ήθελα να ρωτήσω, πόσο καιρό διατηρείται στη κατάψυξη αυτό το παγωτό αλλά το παγωτό γιαούρτι;;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα τα παγωτά διατηρούνται πάρα πολύ καιρό στην κατάψυξη ακριβώς χρόνο δεν μπορώ να σου πω αλλά ένα μήνα σίγουρα!!

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ στη Γερμανία δυστυχώς δε βρίσκω Morfat Garni. Έδωσα μια γερμανική περιγραφή (Zutaten: Magermilch, Pflanzenöl, Aroma. Charakter: Morfat Creamy ist ein außergewöhnliches griechisches Produkt, eine konzentrierte dick geschlagene Creme mit einem Hauch von Vanille. Diese eigenet sich besonders zur Herstellung von Eiscreme, Pudding, Kuchenfüllungen oder einfach Schlagsahne.) σε πωλήτριες, χωρίς αυτό να τις βοηθήσει να βρουν κάτι ανάλογο. Υπάρχει κάποιο υποκατάστατο; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου.
      Τι να σου πω,δεν ξέρω τι υπάρχει ακριβώς στη Γερμανία για να μπορέσεις να αντικαταστήσεις τη ΜΟΡΦΑΤ.
      Σίγουρα θα εχουν κι εκει κάποια φυτικη σαντιγί σε κουτί αυτού του είδους!
      Λυπάμαι....
      Α.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...