Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Γλάσο πορτοκάλι

Για τσουρέκι,κέικ,μπισκότα…DSC_0055

Υλικά
85 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ.βούτυρο ελαφρώς μαλακό (όχι soft) ή  τυρί μασκαρπόνε
ξύσμα από ½ πορτοκάλι μεγάλο,βιολογικό
30 ml. χυμό πορτοκάλι
¾ με 1 κούπα περίπου ζάχαρη άχνη,κοσκινισμένη


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.

DSC_0050
  
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα όχι πολύ ρευστό.
Αν θέλουμε ένα πιο πηχτό γλάσο,προσθέτουμε επιπλέον άχνη.

DSC_0051

ΣΗΜ:Για ακόμη πιο αρωματισμένο γλάσο είναι καλύτερα να χτυπήσουμε χωριστά
την άχνη με το ξύσμα για μερικά λεπτά πριν τα ενώσουμε με το μείγμα.
DSC_0056

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...