Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Πασχαλινά τσουρέκια στο μίξερ

Θα μπορούσα να το πω και τσουρέκι Express
μιας και είναι έτοιμο σε χρόνο μηδέν!!!
Όσο για γεύση…δε σας λέω τίποτα!!!

2_thumb[29] 

Υλικά
(για 2 τσουρέκια)
850-950 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αβγά (5 μεγάλα ή 6 μέτρια)
100 γρ. γάλα χλιαρό
30 γρ. μαγιά ξερή
220 γρ. ζάχαρη
20 γρ. μαχλέπι
9 γρ. κακουλέ
8 γρ. αλάτι
250 γρ. βούτυρο

2 κρόκους για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ 850 γρ.από το αλεύρι,τα αβγά,
το γάλα,τη μαγιά,τη ζάχαρη,το μαχλέπι και το κακουλέ.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.

DSCN7528

DSCN7527 

DSCN7529

Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το βούτυρο σε κομματάκια ενώ
ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό.
Χτυπάμε για 5 λεπτά.


DSCN7534


Δοκιμάζουμε το ζυμάρι μας με το χέρι.Αν κολλάει προσθέτουμε
σιγά-σιγά όσο επιπλέον αλεύρι χρειάζεται.Χτυπάμε να ενσωματωθεί.

DSCN7538

DSCN7539

Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει εύκολα από το γάντζο
ζυμώματος του μίξερ και δεν κολλάει σχεδόν καθόλου στο χέρι μας.

DSCN7540

DSCN7541 

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ και αφήνουμε
να φουσκώσει το ζυμάρι,περίπου 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον ή
όσο χρειάζεται,μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

SV101111_thumb2

SV101112_thumb2

Χωρίζουμε σε 6 κορδόνια και πλέκουμε τα τσουρέκια μας.

SV101114_thumb2

SV101115_thumb3

Βάζουμε σε ταψί και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να
σταθούν και να φουσκώσουν πάλι σε ζεστό περιβάλλον.

SV101116_thumb

Αλείφουμε την επιφάνεια των τσουρεκιών με κρόκο και ψήνουμε
στους 170 βαθμούς,σε προθερμασμένο φούρνο,για 30-35 λεπτά
(εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας).

SV101118_thumb

Στολίζουμε τα τσουρέκια όπως μας αρέσει…

DSCN7553_thumb[14]



ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

DSCN7568_thumb[10]

7 σχόλια:

  1. φαίνεται πολύ ωραίο θα το δοκιμάσω μπράβο για το blog σου σήμερα το ανακάλυψα και σκοπεύω να σε ακολουθώ!!!

    καλή ανάσταση επίσης από Θεσσαλονίκη

    Έλσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελσα και καλοσώρισες!!!!

      Ελπίζω να ευχαριστηθείς το αποτέλεσμα της συνταγής.
      Απλά θα προσέξεις το αλεύρι σου να το ρίχνεις σταδιακά έτσι ώστε να πετυχεις μια όμορφη ζύμη!!!

      Καλή Ανάσταση κι από μένα
      Α.

      Διαγραφή
  2. Έβαλα σκληρό αλεύρι για τσουρέκια, λές να αποτύχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα είχα κάνει πέρυσι και ήταν πολύ πετυχημένα.

    Φέτος, επειδή έπρεπε να κάνω 4 τσουρέκια είπα να κάνω αυτή την συνταγή και μια "του εμπορίου" (από αυτές που κυκλοφορούν στα super market με αλεύρια - βούτυρα κτλ).

    Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως και οι δύο συνταγές πέτυχαν. Όμως εγώ (και όχι μόνο) προτιμώ να τρώω το τσουρέκι ΑΥΤΗΣ της συνταγής...

    Τώρα πρέπει να μάθω να κάνω σωστή πλεξούδα... :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα έφτιαξα για τους δικούς μου το Πάσχα και τους αρέσανε πάρα πολύ, ήταν πολύ πετυχημένα. Μόνο που δυστυχώς έφτιαξα τα κορδόνια αρκετά λεπτά και μακριά και τα τσουρέκια βγήκανε μεγάλα σε μήκος και δεν φουσκώσανε όπως δείχνεις στην φωτογραφία, ΑΛεξάνδρα μου, αλλά από γεύση ήταν τέλεια, άρεσαν σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξανδρα μου μολις σημερα σε ανακαλυψα ψαχνοντας να βρω συνταγη για τσουρεκια.Το αλευρι πρεπει να ειναι οπωσδηποτε για ολες τις χρησεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω εχω ενα μικρο προβληματακι και θα ηθελα λιγη βοηθεια. Εχω φτιαξει την ζυμη αλλα ενα 45λεπτο τωρα δεν εχει φουσκωσει ουτε ποντο. Τι φταιει και τι μπορω να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...