Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Κέικ παστέλι

Ένα κέικ νηστίσιμο και όχι μόνο…
Αν σας αρέσει η γεύση από το παστέλι,
θα το λατρέψετε χωρίς αμφιβολία!!!


SV105276 

Υλικά
300 γρ. ταχίνι
350 γρ.χυμό πορτοκάλι
400 γρ.ζάχαρη
400 γρ.αλεύρι μαλακό
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γρ.σταφίδα ξανθή
50 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
ξύσμα πορτοκαλιού

για τη φόρμα
50 γρ. σουσάμι
50 γρ. ζάχαρη
λάδι για το λάδωμα της φόρμας

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το ταχίνι,το χυμό,τη ζάχαρη και το ξύσμα.

SV105190

SV105191 

Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι,αλάτι και μπέικιν.
Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να γίνει ένας πολτός.

 SV105195

Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.

SV105196

SV105197

Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα με διάμετρο 26 εκ.

SV105198 

Πασπαλίζουμε τη φόρμα πολύ καλά με όλο το σουσάμι
της συνταγής,να κολλήσει πολύ καλά παντού. 

SV105199

Κάνουμε το ίδιο και με τη ζάχαρη.

SV105200

Αδειάζουμε στη φόρμα με προσοχή το μείγμα του κέικ.

SV105201

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 και συνεχίζουμε
το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά. 

SV105204 

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και
το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Είναι ένα φανταστικό γλυκό,δεν έχει την υφή του κέικ που γνωρίζουμε είναι
λίγο πιο βαρύ αλλά πιστέψτε με είναι το κάτι άλλο!!!
Δοκιμάστε το σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο…..
θα νομίζετε  πραγματικά ότι τρώτε παστέλι….

SV105273

3 σχόλια:

  1. τελειοοοοοοοοοοοοοοοοοο μπραβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλα καλά βρε παιδιά, αλλά εμένα μου κάηκε το σουσάμι. Δεν ξέρω πως τα καταφερνετε και δεν σας καίγεται. Αν θέλετε πείτε μου.
    δίδυμος 7.9.2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορουμε να βαλουμε μελι αντι ζαχαρη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...