Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Καριόκες

Γλυκό,το ΤΕΛΕΙΟΝ!!!
DSC_0038


DSC_0045

Υλικά
200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από κέικ που περίσσεψε)
700 γρ. κουβερτούρα
5-6 κουταλιές σούπας βούτυρο
300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)
¾ κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού (το περγαμόντο είναι τέλειο,το ίδιο και το πορτοκάλι)
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ουίσκι

Εκτέλεση
Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί. 

DSC_0008            
Ρίχνουμε το σιρόπι,ανακατεύουμε,προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι.

DSC_0011
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια,προσθέτουμε το μίγμα της
σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

DSC_0012

DSC_0013

DSC_0016
Βάζουμε για μια ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Σε μια μεμβράνη αδειάζουμε το μίγμα, ου δίνουμε κυλινδρικό σχήμα,τυλίγουμε με τη
μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα.

DSC_0017
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (400 γρ.) μαζί με το βούτυρο.

DSC_0021
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες,γύρω στο μισό εκατοστό.

DSC_0022

Τις βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.
Τις βουτάμε στην κουβερτούρα (που έχουμε πάντα στο μάτι,στο πολύ σιγανό),
με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.

DSC_0023
Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν.

DSC_0025

DSC_0029

Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

 DSC_0030

ΣΗΜ: Με αυτά τα υλικά γίνονται περίπου 40 κομμάτια.DSC_0064

Αν θέλουμε,τυλίγουμε σε σελοφανάκια διάφανα σαν καραμέλες!!!DSC_0044

Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη Βάσω και είναι από το “Nosy Nοστιμιές” με τροποποιήσεις.

5 σχόλια:

  1. Τι νομιζεις οτι θα γινει αν βάλω τσουρέκι αντί για κέικ για το παντεσπάνι; Ποτέ δεν μένει ουτε ψίχουλο από το κεικ και παντα κάνω δυο δόσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να πιστεύω ότι και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!!!!!
      Αλλωστε και το τσουρέκι είναι τόσο νόστιμο, που δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει σε κάτι τη συνταγή!

      Καλή επιτυχία αν τη δοκιμάσεις..
      Α.

      Διαγραφή
  2. Ειναι καταπλικτικα πολυ νοστιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα έκανα με το τσουρέκι, δεν ξέρω πώς θα ήταν με το κέικ αλλά με το τσουρέκι έγιναν πολύ ωραία ! Απλά στο τέλος στην κουβερτούρα πρόσθεσα λίγο γάλα αντί για βούτυρο ! Έγιναν πολύ καλά, θα τα ξανακάνω σίγουρα. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω ετοιμο δικο μου παντεσπανι το ηθελα για τουρτα και το σιροπιασα πρεπει να βαλω και αλλο σιροπι η φτανει αυτο που εχει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...