Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τυρομπουγάτσα

Η επονομαζόμενη “ΘΕΪΚΗ” 

DSC_0043

Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας (προτιμήστε Βηρυτού για πιο τραγανό αποτέλεσμα)
1 λίτρο γάλα πλήρες
4-5 κ.σ. γεμάτες σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. βούτυρο καλής ποιότητας (όχι μαργαρίνη)
6 αβγά
200 γρ. φέτα σκληρή
200 γρ. σκληρό τυρί για μακαρόνια (το Arla σκληρό τυρί Δανίας είναι ιδανικό)
150-180 γρ. βούτυρο καλής ποιότητος (όχι μαργαρίνη) λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο το γάλα και
ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι,ανακατεύοντας
με το σύρμα για να σκορπίσει.

DSC_0089

Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε χαμηλή φωτιά και
ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μη
σβολιάσει.
Ρίχνουμε και το βούτυρο.

DSC_0091

Όταν αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε καλά.

DSC_0094

Προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά λίγη-λίγη την κρέμα,
χτυπώντας συνεχώς με σύρμα για να μην ψηθούν τα αβγά.

DSC_0095

Τέλος,προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.

DSC_0097

Σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 46x31 απλώνουμε
βουτυρώνοντας τα μισά από τα φύλλα,με τέτοιο τρόπο
ώστε να πέφτουν γύρω-γύρω έξω από τα τοιχώματα
του ταψιού.

DSC_0098

Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.Σκεπάζουμε με τα φύλλα που
προεξέχουν,τα βουτυρώνουμε και αυτά ελαφρά και
συνεχίζουμε απλώνοντας τα υπόλοιπα μισά φύλλα που μας
έχουν μείνει.

DSC_0101

Το τελευταίο φύλλο δεν το βουτυρώνουμε,αλλά το
ραντίζουμε με λίγο νεράκι.

DSC_0103

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
περίπου μισή ώρα,μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

DSC_0046

Σερβίρουμε ζεστή και φρεσκοψημένη!

DSC_0033

Πηγή:Οψοποιών Μαγγανείαι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...