Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Λουκουμάδες

Απλά τέλειοι!!!


SV108926

Υλικά

1 1/4 κούπας γάλα ή νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ζάχαρη

για το γαρνίρισμα
μέλι,κατά προτίμηση, ελαφρά ζεσταμένο
καρύδια
κανέλα


Εκτέλεση
Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά με τη ζάχαρη.Αφήνουμε να σταθεί
το μείγμα για 10 λεπτά να αφρίσει.

SV108865

Προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ 2 λεπτά
στη δυνατή ταχύτητα να γίνουν πηκτός χυλός.

SV108878

SV108880

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει,σε ζεστό περιβάλλον περίπου 30 λεπτά.

SV108883

SV108895

Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά.Με ένα κουταλάκι,που το
βουτάμε κάθε φορά σε ένα ποτήρι νερό,κόβουμε κομμάτια ζύμης
που σχηματίζουμε ζουλώντας μέσα στο χέρι μας το ζυμάρι.

SV108897

SV108898

Ρίχνουμε τα κομμάτια της ζύμης μέσα στο καυτό λάδι και τα
γυρίζουμε να ψηθούν απ’όλες τις μεριές.

SV108900

SV108902

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό
χαρτί κουζίνας.

SV108903

Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με ζεστό μέλι,καρύδια και μπόλικη κανέλα.

SV108917

ΤΙΡ
Για να γίνουν νηστήσιμοι οι λουκουμάδες αντικαταστήστε το γάλα με το νερό.
Η συνταγή είναι από παλιό τεύχος του realfood

3 σχόλια:

  1. καλημέρα,
    θέλω να τους κάνω του Άγιου Ανδρέα (μεθαύριο) και ήθελα να ρωτήσω, τί αλεύρι να προτιμήσω...μπλε? και άλλη μια ερώτηση, τί να προτιμήσω να βάλω γάλα ή νερό (πώς θα γίνουν πιο πετυχημένοι? Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασα καλό μεσημέρι.
      Το αλεύρι ναι είναι για όλες τις χρήσεις.
      Οι λουκουμάδες είναι πολύ νόστιμοι όπως και να τους κάνεις εγω συνήθως όμως βάζω γάλα.

      Καλή επιτυχία σου εύχομαι,
      Α.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...θα τους προσπαθήσω αύριο!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...