Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Λιόπιτα

Πιο νηστίσιμη;…Δε γίνεται !
Πιο νόστιμη;….Δεν υπάρχει!!!


Συνταγές..3

Υλικά
για τη ζύμη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα και κάτι χλιαρό νερό
2 κ.σ. ταχίνι
λίγο αλάτι

για τη γέμιση
250 γρ. ελιές σε φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
λίγο άνιθο

ταχίνι για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.

DSCN6706

Λιώνουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό και το ανακατεύουμε με το
αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα απαλό ζυμαράκι.

DSCN6703

DSCN6704

Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο.

DSCN6705

Ανοίγουμε 2 χοντρά φυλλαράκια με διάμετρο 26-28 εκ.

DSCN6709

Στρώνουμε το ένα στη βάση ταψιού με αντίστοιχη διάμετρο,αφού το
αλείψουμε πρώτα καλά με ταχίνι.

DSCN6707

Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φυλλαράκι.

DSCN6708

Ενώνουμε καλά τις άκρες.

DSCN6710

Πασπαλίζουμε την πίτα με λίγο νερό και ψήνουμε
στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

DSCN6715

Η συνταγή είναι του Αρχιμ. Δοσίθεου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...