Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Ανάποδη μηλόπιτα με τσίπουρο

Όλο ούζο,ούζο,ούζο το βαρέθηκα…
φέρτε μου ένα τσιπουράκι που τ’ορέχτηκα!!!!


DSC_0026


Υλικά
για τη βάση
3 μεγάλα μήλα πλυμένα,καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
καρύδια χοντροαλεσμένα
κανέλα
σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
125 γρ. Βιταμ ή βούτυρο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο περίπου 100 ml.

για το μείγμα του κέικ
4 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. baking powder
1 βανίλια ή ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ταψί με διάμετρο 27 εκ. απλώνουμε στη βάση το βούτυρο ή το ΒΙΤΑΜ.

DSC_0001        

Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απλώνουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.

DSC_0002

DSC_0003

Ρίχνουμε τη ζάχαρη να πάει παντού.

DSC_0004

Στρώνουμε από πάνω τις φέτες των μήλων και περιχύνουμε με το τσίπουρο.

DSC_0005

Βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180
βαθμούς C, αντιστάσεις πάνω κάτω,και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα 3-4 λεπτά.

DSC_0006

Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και αδειάζουμε πάνω στα μήλα το μείγμα του κέικ.

DSC_0007

Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα και
10 λεπτά ανάλογα το φούρνο ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα
,αν την βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSC_0009

Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί και να μισοκρυώσει και
αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.

DSC_0047

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε.

DSC_0052

5 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω, το τσίπουρο είναι με γλυκάνισο? Γιατί δεν το αναφέρεις αλλά το ηδωνικό που είναι στην φωτογραφία είναι με γλυκάνισο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη.

      Το τσίπουρο δεν είναι με γλυκάνισο.

      Αν εσένα όμως σου αρέσει,όπως αρέσει και σ'εμένα,το άρωμα του μπορεις να βάλεις ένα τσίπουρο με γλυκάνισο!


      Καλή σου μέρα και πάλι,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  2. Αγαπητη Αλεξανδρα,

    Πριν 2 ωρες την εβγαλα απο το φουρνο...με πολυ κοπο κρατηθηκα μεχρι να 'κρυωσει εντελως', οπως ηταν η οδηγια..κ τι απιστευτη γευση ειναι αυτη???? Κ τι απιθανο αυτο το καραμελωμα στο στομα??
    Συγχαρητηρια ακομα μια φορα!!

    Με εκτιμηση
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξανδρα μου!!
    2η φορα που εφτιαξα σημερα την 'αναποδη απογειωση γευσης' κ η ανυπομονησια μου ηταν μεγαλυτερη απο την 1η φορα, γιατι ηξερα τι να περιμενω!!!
    Φανταστικη!! Απλα φανταστικη!!...κ συναμα ευκολη!!
    Πραγματικα ολα τα συγχαρητηρια ειναι λιγα για εσενα!! Κ το καθε ευγε, τελειο, υπεροχο το αξιζεις μεχρι την.. τελευταια μπουκια!!
    Σε φιλω πολυ πολυ!
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ήδη στη μισή ώρα ψήσιμο και έχει φουσκώσει στο κέντρο και έχει σπάσει. Τι έκανα λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...