Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Γαύρος ξιδάτος

Μεζές ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΣ!!!
DSC_0058

Υλικά
1 κιλό γαύρο φιλεταρισμένο
ξίδι (τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια)
2 κ.σ. αλάτι
ελαιόλαδο
σκόρδο σε φέτες όσο θέλουμε (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)
3-4 φύλλα δάφνης
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
ρίγανη καλή

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το γαύρο και τον βάζουμε σε μπολ.

DSC_0002

Ανακατεύουμε το ξίδι με το αλάτι και σκεπάζουμε τα ψάρια.
Αφήνουμε να σταθούν και να “ψηθούν”  για 10-12 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.

DSC_0004

Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από το ξίδι χωρίς να τα ξεβγάλουμε.
Τα βάζουμε κατά σειρά σε καθαρό σκεύος και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.

DSC_0004

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

DSC_0005

Τρώγονται αμέσως.

DSC_0043

ΣΗΜ:Όσα περισσέψουν μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό στη συντήρηση
του ψυγείου.

DSC_0074

ΠΗΓΗ:Καλογηρική μαγειρική

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...