Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Aλμυρό κέικ με φέτα και αλλαντικά

Εύκολη παρασκευή με υπέροχο
πραγματικά αποτέλεσμα!!!

SV101968

Υλικά
500 gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 gr. μαργαρίνη
4 αβγά
250 ml. γάλα με χαμηλά λιπαρά
5-6 φέτες σαλάμι μπίρας
1 1/4 κούπας φέτα τριμμένη
λίγο αλάτι

Εκτέλεση 
Χτυπάμε τη μαργαρίνη να αφρατέψει καλά και
προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά.

SV101940

SV101941

Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το γάλα.
Χτυπάμε για λίγο ακόμη(με προσοχή γιατί πιτσιλάει)και
σταματάμε το μίξερ. 

SV101942

Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το σαλάμι και
το αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι.
Το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τη φέτα.

SV101944
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα
να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
SV101945

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα και αδειάζουμε το κέικ.

SV101946

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου μία ώρα.

SV101967

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

SV101975

Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στολίζουμε με φέτες από σαλάμι και σερβίρουμε.

SV101972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...