Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Φακές


Για χάρη τους πουλήθηκαν τα “πρωτοτόκια”!!!

DSC_0063

Υλικά
250 γρ. φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2/3 από ένα κουτί κον κασέ (ψιλοκομμένο ντοματάκι)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι


Εκτέλεση
Πλένουμε τις φακές καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με
νερό που να τις σκεπάζει (περίπου ένα δάχτυλο πάνω από
την επιφάνειά τους).

DSC_0048         

Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά
(αν η εστία μας είναι από το 1-3 βράζουμε στο 2).

DSC_0051

Στραγγίζουμε το νερό της κατσαρόλας και τις ξεπλένουμε
καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό.

DSC_0055

Βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα νερό που να σκεπάζει
τις φακές (περίπου ένα δάχτυλο πάνω από την επιφάνειά τους).
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χαράζουμε σταυρωτά
με το μαχαίρι χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.

DSC_0057

Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο ή τα
σκόρδα και τη δάφνη.

DSC_0058

Συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό μισοσκεπασμένο
σε μέτρια φωτιά για άλλη μισή ώρα περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι,
τον πελτέ,το ελαιόλαδο και το αλάτι.

DSC_0060

Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να
δέσει όμορφα η σάλτσα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
 
DSC_0065

ΣΗΜ:Οι χρόνοι που δίνονται είναι σχετικοί και εξαρτώνται από το πόσο
βραστερές είναι οι φακές.
Αυξήστε τους αν αυτό χρειαστεί.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο,αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρεμμύδι,
τη δάφνη και τα σκόρδα.


DSC_0106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...