Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μήλα ψητά με μέλι και κανέλα

Γλυκιές δημιουργίες χωρίς ζάχαρη!!
DSC_0004

Υλικά
4 μήλα στάρκιν πλυμένα
50 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
κανέλα
2 κ.γ. μέλι

λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

για το γαρνίρισμα
KRE TORRE (φυτική κρέμα για σαντιγί στα ράφια των Σ/Μ με τις κρέμες γάλακτος)
λίγη κανέλα
μέλι


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μήλα.
Κόβουμε μια οριζόντια φέτα από το επάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι
ή το εργαλείο για τα κολοκυθάκια αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τα μήλα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια ή τα αμύγδαλα,την κανέλα,το μέλι και τις σταφίδες.
Γεμίζουμε το άδειο μέρος των μήλων με το μείγμα.

DSC_0001

Σκεπάζουμε το κάθε μήλο με τη φέτα που αφαιρέσαμε στην αρχή.

DSC_0002

Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
με αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 200 βαθμούς C, για περίπου 50-55 λεπτά,μέχρι να
μαλακώσουν τα μήλα.

DSC_0003

Όταν κρυώσουν τα ανοίγουμε πάλι και βάζουμε στο καθένα μπόλικη χτυπημένη σαντιγί.

DSC_0005

Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα. 

DSC_0013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...