Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ζαμπόν Ογκρατέν

Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό!!!

SV104628 

Υλικά
6 φέτες ζαμπόν ή προσούτο κομμένο σε λωρίδες
80 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά πικάντικα(γκούντα,έμενταλ,καπνιστό κ.α.)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 τυρί κρέμα light
2 αβγά χτυπημένα
1 κ.σ. λάδι ή βούτυρο

για τη μπεσαμέλ
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
600 ml.γάλα ζεστό
αλάτι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο
και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

SV104602

SV104603

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε
το ζαμπόν και το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν.

SV104604

SV104605

Προσθέτουμε τα τυριά και τα αβγά,ανακατεύουμε
και αφήνουμε στην άκρη.

SV104606

SV104607

Ετοιμάζουμε σε άλλη κατσαρόλα την μπεσαμέλ.
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε
το αλεύρι. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το
ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα(μπεσαμέλ και μείγμα με ζαμπόν)

SV104609

SV104610

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα σκεύος.

SV104612

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

SV104615 

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε.

SV104637

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...